≫ 

Boris živi u Kini i tamo je otkrio da ima opaku bolest: Sada leži nepomičan u bolnici, a postoji samo jedan način da donatori uplate novac

Boris ima leukemiju, uz tešku infekciju pluća i trobocitopeniju

  • 7

Boris iz Srbije otputovao je u Kinu, a onda daleko od svoje domovine otkrio da ima strašnu bolest, akutnu leukemiju. Hitno je hospitlaizovan, a njegov život sada zavisi od donacija.

Međutim, uplata pomoći iz inostranstva u Kinu je veoma komplikovana, ali postoji način da mu se pomogne.

- Boris je u bolnici u kritičnom stanju sa dijagnozom-akutna leukemija. Lekari se svakodnevno bore za njegov život. Mnogi od vas su me pitali na koji način mogu da pomognu (uključujući i finansijski). Za sada je ovo najbolji način koji smo pronašli da Borisu novac bezbedno stigne, jer su kineski zakoni vezano za strance i slanje novca poprilično čudni i rigidni. To je preko ove fondacije koju je otvorila moja tetka koja živi u Kanadi. Hvala beskrajno svima koji žele da pomognu i molimo se da se Boris sto pre izleči - napisala je Milica Zdihan u ime porodice.

Donaciju je moguće uplatiti na sledeći način, objasnila je Milica.

1. Morate imati kreditnu karticu kojom možete plaćati online.

2. Nije važno koju valutu imate na svojoj kartici, ona će se automatski prebaciti u kanadske dolare. Samo pogledajte kurs tog dana i preračunajte koliko bi to bilo u kanadskim dolarima što želite da pošaljete i taj iznos ukucajte.

3. Sam sajt će vas pitati da im date neki "bakšis". Izaberite opciju OTHER i ukucajte 0$, jer to nema nikakve veze sa Borisovim računom.

4. Moja tetka je pisala o priznanicama i oslobađanju od poreza ako uplatite vise od 50$ ali to važi samo za drzavljane Kanade. Ako niste - ignorišite taj deo.

5. U roku od nekoliko minuta će vam stići potvrda preko mejla da je vaša donacija stigla i pojaviće se na sajtu.

Boris Lazarević živi i radi u Kini, u gradu Donguan. Iznenadna i teška bolest je u roku od samo nekoliko dana potpuno promenila njegov život sa svojom verenicom.

Foto: Facebook

Za Borisov život se trenutno bore lekari u bolnici u gradu Guangzhou, provincija Guangdong, i verenica Katarina uz njega mora da bude 24 sata dnevno.

Dijagnoza: leukemija, uz tešku infekciju pluća i trobocitopeniju. Sredstva za bolničke troškove potrebna su što pre i u ovom trenutku je nemoguće proceniti koliko će sve koštati.

Boris i Katarina su morali da obezbede 10.000 evra da bi bolnica uopšte primila pacijenta na ispitivanje. Pacijent ne sme da se pomera, nije moguće prebacivanje čak ni u drugu bolnicu, jer bi mu tako život bio ugrožen, tako da transfer u Srbiju ne dolazi u obzir, što dodatno komplikuje Borisovu situaciju. Borisova i Katarinina najbliža porodica već šalje sva sredstva kojima raspolaže, kako bi Boris ostao u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    17. april 2019 | 20:02

    Nerazunem kako zivi i radi a nije osiguran e sad neka gleda sta ce i kako ce.

  • Misa

    18. april 2019 | 10:50

    Gospodine Dejane, to je moj sin Ako ne mozes da pomogne posedi makar porodice takvih komentara.

  • milan1990

    18. april 2019 | 11:21

    Decko je lafčina, Dorćolac.. izdržaće on to! ja sam već donirao,donirajte svi koji možete. Hvala u ime Borisovih drugara iz kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA