Konstantin je borac, vedro i nasmejano dete, kad poraste hteo bi da vozi veliki autobus, ali zato mu je potrebna naša pomoć

Njegova dijagnoza je cerebrаlnа pаrаliza "infantilis spastica"

  • 1

Konstantin Janković je rođen 8. jula 2008. godine, a zbog nedostatka kiseonika na porođaju, on kasni u psihomotornom razvoju. Njegova dijagnoza je cerebrаlnа pаrаliza "infantilis spastica".

Dečak je učenik 4. razreda OŠ "Đorđe Natošević" u Novom Sadu na osnovu prava o inkluzivnom obrazovanju. Prija mu kolektiv i deca ga rado prihvataju. Živi sa majkom, a zbog njegovih celodnevnih terapija ona nije u mogućnosti da radi.

TRI OPERACIJE U RUSIJI

Konstantinu je neophodan nastavak terapija. U nekoliko navrata je boravio u "Centru za razvoj ljudskih potencijala" i radio po ABR metodi, metode po dr Masgutovoj, Therasuit metod i Medek Cuevs metod. Imao je tri operacije u Rusiji - fibrotomija po Ulizbatu, u septembru 2017. godine izvedena je i treća operacija, kao i tri transplatacije matičnim ćelijama.

KAD PORASTE ŽELEO BI DA VOZI AUTOBUS

Za nastavak Konstantinovog lečenja, u koje spada rad sa terapeutom i defektologom, hipoterapije, Halivik koncept plivanja i terapijsko plivanje, kao i nova operacija, a nakon nje i rehabilitacija, neophodna je pozamašna suma novca koju njegova majka kao samohrani roditelj nije u mogućnosti da izdvoji.

Konstantin je veliki borac, jedno vedro, nasmejano dete, puno pozitivne energije. Najveća želja mu je da jednog dana vozi veliki autobus, a porodica veruje u njega i sigurna je da će mu se želja ostvariti.

Konstantinu možemo da pomognemo slaljem SMS-a 543 na 3030 ili uplatom na dinarski i devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Konstantin Janković

Konstantin Janković, Printskrin: Budi human

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    16. maj 2019 | 08:44

    Ja ovo dete redovno vidjam s mamom i trenerom na bazenu u Spensu- zaista se trude da mu pomognu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA