• 13

Saša, Jovan i Ana Marija s tatom i mamom žive bez vode i kanalizacije u neviđenoj bedi u Zrenjaninu

Članovima udruženja će se u ovoj trci pridružiti pas maratonac Sizif

  • 13

Predstavnici Humanitarnog udruženja "Srbska ponos" iz Zrenjanina učestvovaće u nedelju, 6. oktobra, na četvrtom Zrenjaninskom polumaratonu.

Oni će ovom sportskom događaju dati humanitarni karakter. Naime, aktivisti će trčati za petočlanu porodicu Alberta Nolina iz Zrenjanina koja godinama nema vodu u kući.

Ovoj porodici je neophodno obezbediti hidropak za vodu koji košta oko 20.000 dinara, piše portal Zrenjaninski.com.

Članovima udruženja će se u ovoj trci pridružiti pas maratonac Sizif. Pas je postao poznat jer je istrčao 82 kilometra od Beograda do Zrenjanina, u humanitarnoj akciji za porodicu Dudaš.

porodica albert nolin zrenjanin

Kuća u kojoj porodica živi Foto: Zrenjaninski.com

Članovi organizacionog tima Ivan Radosavljević, Boris Knežević, Nenad Škundrić i Milena Milošević učestvovaće u trkama na stazama od 7 i 21 kilometar. Svi koji žele mogu da "otkupe" kilometar ove humanitarne trke po simboličnoj ceni od 1.000 dinara. Na taj način bi se prikupila sredstva za kupovinu novog hidropaka koji će omogućiti porodici Albert Nolin iz Mužlje da voda ponovo poteče iz njihovih slavina nakon više godina.

Petočlanu porodicu Albert Nolin čine otac Karlo, majka Iboja, sinovi Saša (17) i Jovan (14), i ćerka Ana Marija (9). Otac je zaposlen kao građevinski radnik i ostvaruje mesečne prihode od oko 35.000 dinara, što je nedovoljno da se porodica prehrani i plati dažbine. Oni se sada za vodu snalaze tako što je u nekoliko balona svakodnevno donose od komšije i koriste je za piće, kuvanje, pranje posuđa, toalet, higijenu...

porodica albert nolin zrenjanin

Bed se vidi u kupatilu Foto: Zrenjaninski.com

U delu ulice u kojoj porodica Alberta Nolina živi nisu sprovedene kanalizacione cevi, te je ovo jedini način da imaju vodu u kući. U staroj, trošnoj kući u Mužlji, na adresi Braće Fogaroši bb, neretko žive i bez struje zbog loših instalacija.

- Uskoro stiže zima i vreme im može biti najveći neprijatelj. Suma od 20.000 dinara njima će rešiti veliki problem, a s obzirom na to da iznos nije veliki, verujem da ćemo obezbediti taj novac. Niko ne zaslužuje da živi bez vode u 2019. godini, a posebno ne troje dece - rekla je članica tima Milena Milošević.

porodica albert nolin zrenjanin

Teško materijalno stanje Foto: Zrenjaninski.com

Ona je najavila da će na Zrenjaninskom polumaratonu, na startnoj poziciji, biti postavljena kutija u koju će svi koji to žele moći da ubace novac.

porodica albert nolin zrenjanin

Stara trošna kuća Foto: Zrenjaninski.com

Sva fizička ili pravna lica mogu "otkupiti" kilometar trke ili uplatiti bilo koji iznos na sledeće brojeve računa:

Komercijalna banka, dinarski račun – 205-0000000264862-29; devizni račun – 0070800050764.

IBAN – RS35205007080005076423, primalac – Humanitarno udruženje "Srbska ponos", adresa Drvarska 1.

(Telegraf.rs/zrenjaninski.com)

Komentari

  • Ruza

    Srbija se samo bori da sto vise rijalitija ima i pokupe one mafijase pa bum u nako sredjeno stanje a oni od besa to sve lome trgaju lupaju a jabna sirotinja gladuje

  • Vukodlak

    Lako je sedeti, kuckati. Sit gladnom ne veruje. Srbija je puna bedinje , jer politicar i su u propastili, prodali, opljackali ,sve od ovog Jadnog naroda ,a za uzvrat ostavili HAOS.

  • ...

    Nisam nista bolje zivela u zivotu sa bivsim muzem ali kod mene je bilo cisto i uredno i sve je sijalo od mog ribanja ,muz mi nije dozvoljavao da radim a on nije hteo i ziveli smo ko bednici...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima