• 12

Petra je bila zdrava do maja, pa je počela da povraća: Otkriven je i novi tumor, a ona se još bori

Posle skenera glave, 5. jula stigla je i strašna dijagnoza - veoma retka vrsta malignog tumora - Plexus choroidei cancer, gradus 3

  • 12
Petra Đorđević

Foto: Privatna arhiva

Malena Petra Đorđević, koja ima pune tri godine i četiri meseca, nije imala problema sa zdravljem do maja ove godine. Tada je počela svakodnevno da povraća. Posle skenera glave, 5. jula stigla je i strašna dijagnoza. Petra ima tumor na mozgu. Usledila je hitna operacija na Klinici za Neurohirurgiju KCS.

Posle četvoročasovne operacije, Petra se oporavljala u bolnici još 20 dana. Histopatološka analiza je utvrdila da se radi o veoma retkoj vrsti malignog tumora - Plexus choroidei cancer, gradus 3.

Petra Đorđević iz Mirijeva primila je do sada dva ciklusa hemioterapije na Institutu za onkologiju. U sredu, 9. oktobra devojčici je urađena magnetna rezonanca, ali porodica još ne zna rezultate, da bi se videlo da li su ti ciklusi išta pomogli.

Prehlada je prolazna

- Petra se sada oseća dobro, koliko god to može da bude. Živahna je, igra se, malo je bila lošije nekoliko poslednjih dana zbog prehlade, ali to je prolazno. Dobro se drži, uglavnom, na njoj se ne primećuje da je bolesna, lepo jede, igra se, šetamo pomalo. Trudimo se da joj ne uskraćujemo sve ono što je radila ranije, da ne postane zatvorenik. Guramo napred - priča njena mama za Telegraf.rs.

- Sakupljamo novac i dalje, mi nismo odustali od ideje da idemo u Francusku i dalje mislimo da su nam najbolji izgledi za izlečenje tamo. Posle prve terapije ovde pokazalo se da je rezistentna na lekove, pa se nadamo da će ova druga da da bolje rezultate - kaže Daliborka Đorđević.

Petra Đorđević

Foto: Privatna arhiva

12. septembra uočen novi tumor

Magnetna rezonanca, koja je rađena 12. septembra, posle prvog ciklusa pokazala je novi tumor u nastanku. Posle drugog ciklusa terapije i još jedne magnetne ostaje da se vidi da li je tumor porastao ili se smanjio i da li na Petru deluje terapija koju joj daju naši lekari.

Prema rečima njene mame Daliborke Đorđević, 240.000 evra je predračun za Petrino lečenje, a u najavi je da će biti i povećan za dodatnih 25.000 evra. Porodica je uspela da sakupi nešto manje od pola iznosa. Bolnica u Francuskoj primiće Petru već sledeće nedelje ako se odmah plati 100.000 evra.

Petri je potrebna novčana pomoć kako bi lečenje nastavila u inostranstvu, da bi se izlečila njena primarna maligna bolest sa što manjim posledicama po njen dalji razvoj i odrastanje. Novac je neophodan za lečenje, rehabilitacije, specijalističke preglede, dalja ispitivanja...

Petra Đorđević

Foto: budihuman.rs

I humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za ovu hrabru devojčicu.

Slanjem SMS poruke: 700 i SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human700 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552143-19

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004246.6

IBAN: RS35160005400004246660

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(J. V)

Komentari

  • Dija

    Teško da će skupiti od ove naše bede Nego, zar nema pravo na besplatno lečenje u inostranstvu?

  • Dare

    Kolko se bolesne dece moglo izleciti parama koje odose Srebrenici, francuskoj za katolicki hram itd itd.

  • mama

    otvorite racun za uplate iz.Rusije,jako je tesko preko obicnog inostranog uplatiti i tri banke yzimaju proviziju,dajte neki racun za ovdasnje yplate

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima