• 15

Sofija boluje od dečjeg raka i konačno ide na lečenje: Otac zahvaljuje Jeleni Karleuši na pomoći

Devojčicin otac Bojan navodi da će njeno lečenje na godišnjem nivou dostići i pola miliona evra

  • 15

Tinejdžerka Sofija Nakić (16) iz Aleksinca, koja boluje od sarkoma vezivnog tkiva, takozvanog dečjeg raka, konačno će, posle višemesečne borbe, u sredu da poleti za Atinu na lečenje.

Ovoj devojčici sarkom je dijagnostikovan juna 2018. godine i od tada Sofija ne može normalno da jede, stalno je u jakim bolovima, a čak ni ne može da kaže šta je boli.

Prema rečima njenog oca Bojana Nakića, bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da leči njegovu ćerku, a posle silnih peripetija, ona će prekosutra konačno započeti sa lečenjem.

Sofija Nakić

Sofija se od juna 2018. bori sa opakom bolesti, Foto: Facebook/Bojan Nakić

- Zbog njenog lošeg stanja, Sofija mora da bude transportovana avionom i takvo putovanje košta 10.000 evra. Taj novac imamo, zahvaljujući dobrim ljudima koji su uplaćivali. Lečenje u Grčkoj će biti sprovedeno sajber nožem i jedan tretman takvom terapijom kosta 17.000 evra - kaže za Telegraf.rs Sofijin otac.

On napominje da će ih devojčica imati više, kao i da će troškovi rasti zbog propratnih terapija, pregleda, analiza, smeštaja i ostalih usluga bolnice.

- Prema nekoj računici, lečenje može da košta i pola miliona evra na godišnjem nivou. Hvala svima koji su do sad uplaćivali, ali će nam pomoć i ubuduće biti potrebna zbog svih troškova - navodi Nakić.

On se zahvaljuje i pevačici Jeleni Karleuši koja će ceo honorar dogovoren za doček 2020. godine donirati za Sofijino lečenje.

- Hvala Jeleni Karleuši koja pomaže na sve moguće načine i što je Sofiji pronašla bolnicu i doktora - kaže devojčicin tata.

Sofija Nakić

Foto: Prinstkrin/Budi human

Podsetimo, ovoj hrabroj tinejdžerki iz Aleksinca opaka bolest dijagnostikovana je juna prošle godine, a prvi simptomi bolesti pojavili su se decembra 2017. Bolest je, nakon hemioterapija i terapija citostaticima napredovala, a maja ove godine uključena je na tzv. terapiju održavanja na koju je njeno telo odgovorilo trombozom.

S obzirom na to da su u Srbiji iscrpljeni svi načini lečenja Sofijine opake bolesti, devojčici je preko potrebno bilo da što pre ode na lečenje u inostranstvo.

Posle nekoliko meseci traženja klinike koja će je primiti, 17. oktobra osmehnula joj se sreća jer je bolnica u Grčkoj pristala da je leči. Ovoj hrabroj tinejdžerki tek predstoji borba, a mi joj možemo pomoći da ponovo bude nasmejana devojčica.

Pomozimo Sofiji! Upišimo 710 na 3030.

Njoj možemo pomoći i:

- uplatom na dinarski račun: 160-552155-80

- uplatom na devizni račun: 00-540-0004256.3

- IBAN: RS35160005400004256360

- SWIFT/BIC: DBDBRSBG

- uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

- uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

D. Simić

Komentari

  • Maja

    Boze pomozi joj.

  • Danijela

    Bravo za Jelenu. Kakvu dušu i srce ona ima to je tako očigledno.Zaista je posebna i neponovljiva. Obožavam je,volim,hvalim za svaki njen humani gest.Svaka čast.😘😘😘😍😍😍😙😙😙

  • Dr.

    Sofiji sve najbolje i brz oporavak, Jeleni veliko hvala, a za državu veliki minus !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima