• 0

Borba Milice i roditelja je počela od njene treće godine: Drugari iz škole sada nastupaju za nju

Milica Petrović je učenica muzičke škole "Stanković"

  • 0

Milica je imala normalno detinjstvo sve dok joj dijagnoza nije uspostavljena u trećoj godini, kada su roditelji primetili da nešto nije u redu u njenom ponašanju. Sada su drugari iz jedne škole udružili da pomognu. Ona je učenica muzičke škole "Stanković" koja ide u odeljenje 4/2, kod učiteljice Tamare Gligorijević.

Kod Milice je prisutan problem u komunikaciji u okviru autističnog spektra, kao i kašnjenje u saznajnom razvoju. I pored logopedskih tretmana, njen govor je oskudan u odnosu na ono što se očekuje u tom uzrastu.

Ova devojčica ostvaruje kontakt pogledom, postepeno proširuje rečnik i kratkim rečenicama iskazuje potrebe i interesovanja. Ipak, potrebna joj je naša pomoć.

Kako bi Milica brže napredovala, neophodna su joj sredstva za odlazak na dve transplantacije matičnim ćelijama u inostranstvu, rehabilitacije, defektolog, muzikoterapije, kao i sredstva za razvoj socijalnih veština.

Bivša učenica OŠ Skadarlija, a sada učenica srednje muzičke škole "Stanković", Isidora Stanić, došla je na ideju da deo ovih sredstava prikupimo putem humanitarnog koncerta na kome će nastupiti njeni drugari iz srednje škole, a priključiće im se hor starijih razreda naše škole, kao i celo odeljenje 4/2.

Koncert je zakazan za subotu, 7.12. 2019. u 18 časova.

Organizatori i prijatelji se nadaju da će ovim putem sakupiti bar deo novca koji će Milici pomoći u prevazilaženju problema i obezbediti joj srećnije detinjstvo.

Dođite i mislite na Miličin osmeh!

Video: Prvi osmeh malog Despota koji boluje od epilepsije

(Telegraf.rs/osskadarlija.edu.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima