≫ 

Lepa mama Andrea ostala je nepokretna posle nesreće. Konačno su stigle dobre vesti, ali tu nije kraj

Subotičanka je doživela ozbiljnu saobraćajnu nezgodu pre 5 godina, kada je pala sa motora

  • 22

Andrea Mudrić (34) prelepa je i mlada majka dve devojčice koja ne skida osmeh sa lica, iako bi mnogi na njenom mestu odavno odustali da se bore sa kartama koje im je život podelio.

Ova Subotičanka puna je optimizma, vedra je i hrabra, uprkos činjenici da je već gotovo dve godine nepokretna od grudi nadole.

Naime, Andrea je jula 2015. godine doživela ozbiljnu saobraćajnu nezgodu u Subotici. Vozila se kao suvozač na motoru kad je iz sporedne ulice izleteo automobil i udario u motor. Andrea je pala i sa ozbiljnom povredom kičme hitno je prebačena na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gde joj je u kičmu ugrađen stabilizator na šestom i sedmom pršljenu.

Mesec dana od nesreće, poslata je na banjsko lečenje, gde je bila dva meseca, ali pomaka nije bilo.

U tom trenutku, većina nas bi potonula. A Andrea je baš tad najjače zagrizla. Odlučila je da sama potraži kliniku koja bi joj pružila nadu. Zahvaljujući prijateljici Mariji Milošević stupila je u kontakt sa prof. dr Dušanom Marićem iz klinike u Novom Sadu.

Andrea Mudrić Andrea je uvek nasmejana, Foto: Facebook

- Dobila sam ubrzo odgovor, gde doktor kaže da je moj slučaj izuzetno težak, da ne može da garantuje nikakav vid pobošljanja. Inače, on je jedini doktor koji je realno rekao kakve su mi šanse. Ipak, nešto me vuklo da treba da probam, nemam šta da izgubim, prošlo je puno vremena i znala sam da može biti samo još gore - ispričala je ranije Andrea za Telegraf.rs.

Kako sada navodi, konačno su stigle i lepe vesti - počela je da oseća leđa i stomak.

- Primila sam jednu dozu pre tačno godinu dana, i zbog nje se već oseća napredak. Od torakalnog dela nadole nisam osećala ništa, a od pre dva, tri meseca sam počela da osećam. Ipak ima nade za mene, što me ohrabruje i jača - navodi ova optimistična žena.

Ipak, jedina prepreka na njenom putu ka ozdravljenju sada je novac. Trebalo bi da ide na još dve transplantacije, a u Fondaciji Budi human ima oko milion dinara.

Andrea Mudrić Andrei je potrebna naša pomoć, Printskrin/Budi human

- Jedan zahvat iznosi oko 5.500 evra. Do sada nisam htela da diram taj novac jer je učinkovitiji napredak ako se uradi presađivanje i odmah se krene na rehabilitaciju. Volela bih da sakupim dovoljno da onda krenem na drugi tretman matičnih ćelija i na rehabilitaciju. Mislim da će biti potrebno bar još 10.000 do 15.000 evra, jer su terapije zaista skupe, ali vrede - priča ova hrabra majka.

Kada govori o noći koja joj je umnogome preokrenula život, Andrea kaže da se ničeg ne seća.

- U jednu ruku mi je i drago zbog toga. Probudila sam se tek pre nego što su me odveli na VMA, saobraćajka se desila nešto posle ponoći 22. jula 2015., a 5 sati sam bila na reanimaciji, nisam mogla samostalno da dišem, slomila sam rebro i plućna maramica se oštetila - navodi Subotičanka za naš portal.

Pomozimo Andrei! Upišimo 226 i pošaljimo SMS na 3030. Ovoj hrabroj ženi možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom na linku e-doniraj.

Da Andrea prohoda! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 226 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human226 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-458748-68

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001804.2

IBAN: RS35160005400001804297

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Prešao sve šumske puteve, a nastradao ispred kuće: Plemenitost ogrejala Dragana nakon tragedije

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    7. februar 2020 | 22:52

    Šta pobogu žena u tim godinama i majka dvoje dece traži na motoru?

  • KALIMERA

    7. februar 2020 | 23:49

    Boze,prelepa je. Bog joj je dosta pomogao. Ostala je ziva,ima napretka. Sada mi pomozimo. A to sto je lepa,plus je za nju,ali nije tacno da ne bi dospela u novine da je manje lepa. Pomaze se svakom,a ne mogu svi biti podjednako lepi

  • lepota

    7. februar 2020 | 23:19

    Da li bi ova vest uopšte bila vest da osoba ne-dao-bog nije “prelepa i mlada”? Strašno je u svakom slučaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA