Strahinja i Stefan (3) su rođeni pre vremena, a od 6. meseca se bore na teškim i skupim terapijama

Njihov rast prate neurolozi, psiholozi i psihijatri, a već sa šest meseci su se maleni junaci uključili na fizikalne tretmane. I od tad, do danas, svakodnevno vode bitku: vežbaju i uključeni su na hidro i hipoterapiju

  • 3
Strahinja i Stefan Jovančević, blizanci, Budi human Foto: Budi human

Mnogi bi se složili da nema veće sreće od rođenja deteta. Još ako majka istovremeno nosi više beba, taj blagoslav ne može se rečima opisati. Tada nisu bitni troškovi koje biti roditelj blizanaca ili trojki sobom nosi. Niko ne razmišlja o tome.

Sve misli i molitve usmerene su samo na to da se deca rode "živa i zdrava". I nemaju sve priče "hepiend". Mnogim prevremeno rođenim bebama se jedino po sićušnosti vidi borba koju su prošli odmah po rođenju. To im je jedini "amanet" koji su poneli iz inkubatora.

I blizanci Stefan i Strahinja Jovančević (3) su među prevremeno rođenim bebama. To je dovelo do brojnih zdravstvenih problema kod obojice. 

Posle teške borbe koja je trajala dve godine Strahinja koji ima cerebralnu paralizu, prohodao je. Međutim, Stefan, koji takođe ima oštećenje mozga, još nije stao na svoje nožice, može samo da puzi ili nakratko sedi.

Njihov rast prate neurolozi, psiholozi i psihijatri, a već sa šest meseci su se maleni junaci uključili na fizikalne tretmane. I od tad, do danas, svakodnevno vode bitku: vežbaju i uključeni su na hidro i hipoterapiju.

Terapije koje su im potrebne prevazilaze kućni budžet roditelja. Zbog toga se obraćaju svim ljudima dobre volje da se odazovu pozivu i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi Stefan i Strahinja nastavili sa fizikalnom terapijom, hidroterapijom, hipoterapijom, defektologom, neophodnim ortopedskim pomagalima, tretmanima matičnim ćelijama i neurorehabilitacijama robotikom.

Sve ove naporne terapije za dva prelepa mališana potrebne su im kako bi jednog dana mogli da se igraju sa svojim drugarima.

Pomoć možete uplatiti na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke:  777 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human777 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000042965-67

Uplatom na devizni račun: 160600000004299283

IBAN: RS35160600000004299283

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    13. februar 2020 | 18:52

    Pomozimo svi zajedno

  • BG 1

    13. februar 2020 | 18:39

    Zar deca ne koriste usluge zdravstva RSrbije koje je besplatno ili traže nešto više,i ostali su prepušteni tom zdravstvu pa kako im bude biće svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA