• 1

Bio u humanitarnoj misiji, morao da se vrati zbog bolesti: Gagina šansa je skup lek iz inostranstva

Najbliži kažu da je duhovit, da ih svojom vedrinom podseća da se ne posustaje ni kad je najgore

  • 1

Dragiša Milenović (38), za najbliže Gaga, veliki je borac koji šalama ispunjava dan. Ipak, skoro tri godine bori sa opakim tumorom kože (melanomom) koji je krajem 2019. godine metastazirao na mozak.

Iako je već imao dve operacije pre toga, Dragiša je krajem avgusta 2017. godine otišao na humanitarnu misiju UN u Centralnoafričku Republiku sa doktorima Vojske Srbije u svojstvu kuvara. Nažalost, nakon mesec i po dana vratio se da bi nastavio lečenje zbog novih simptoma bolesti. Od tada je na VMA imao šest operacija i primao je dve različite imuno terapije.

Zbog prirode bolesti, Dragiša je razvio netoleranciju na sunce, a usled metastaza kreće se otežano uz vrtoglavice i jake bolove u leđima.

Dragiša Milenović

Foto: budihuman.rs

Krajem februara 2020. godine je završio prvi ciklus zračenja glave koja se kombinuju sa Keytruda imuno terapijom. Da bi terapija bila delotvornija sa većim šansama za izlečenje, potrebno je uključiti još jedan imuno lek koji je dostupan u inostranstvu. Troškovi primanja terapije su značajni i finansijski nepodnošljivi za porodicu.

Gaga od početka borbe ima nesebičnu podršku porodice, prijatelja i kolega, ali mu je sada potrebna svačija pomoć da dobije najbolju terapiju i da iz ove bitke izađe kao pobednik. On svojim primerom pokazuje koliko je važno ne posustati i kad je najteže.

Za Dragišin život! Budimo humani!

Pomozimo Dragiši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 785 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human785 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043008-35

Uplatom na devizni račun: 160600000004303454
IBAN: RS35160600000004303454
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima