Mozzart i Koordinaciono telo pomažu sigurne kuće u Srbiji

Televizori su namenjeni školarcima smeštenim u ovim ustanovama, kako bi redovno pratili školski program

  • 4
Mozzart, televizor, humano Foto: Mozzart

U saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, kompanija Mozzart donirala je televizore i prateću opremu za sigurne kuće u 13 gradova u Srbiji.

Potpredsenica Vlade Srbije i predsednica Kooridnacionog tela prof. dr Zorana Mihajlovic istakla je da su u kriznim situacijama kada je neophodna kućna izolacija žene pod još većom pretnjom od nasilja, ali pozvala sve da čuvajući zdravlje sačuvaju i prisebnost, jer se nasilje neće tolerisati.

- Sa kompanijom Mozzart nastavljamo saradnju kako u borbi protiv nasilja nad ženama tako i kroz podršku žrtvama nasilja koje su smeštene u sigurnim kućama širom Srbije. Važno je da u teškim trenucima kroz koje prolazimo ne samo mi, već ceo svet, ne zaboravimo na potrebe najugroženijih. Nadam se i da će mališani koji su trenutno u sigurnim kućama lakše pratiti nastavu i da ćemo svi zajedno iz ovog izazovnog vremena izaći u jedan lepši svet - izjavila je Mihajloviceva.

Iz kompanije Mozzart ističu da postoji bojazan da nasilje nad ženama još više eskalira u situaciji vanrednog stanja i samoizolacije, što je potvrdjeno u brojnim zemljama sveta.

- Još jedan problem su deca koja su kao žrtve nasilja zbrinuta u sigurnim kućama i koja usled zatvaranja škola sada svoje časove prate putem televizije u prostorijama prihvatilišta, od kojih mnoga nemaju adekvatne uslove za omogućavanje redovnog obrazovanja školarcima usled vanrednog stanja. Drago nam je da smo danas uneli malo radosti u sigurne kuće širom Srbije. Deci koja ovde borave, sigurno je teško što će biti razdvojeni od drugara, a kako ne bi zaostajali u gradivu, kompanija Mozzart je donirala televizore svim sigurnim kućama u Srbiji - izjavio je Borjan Popović iz kompanije Mozzart.

Kroz kampanju Stop nasilju nad ženama, kompanija Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost animirali su više od 600 sportista ne bi li se više i glasnije pričalo o nasilju koje žene trpe, koje je tu i koje je naša realnost.

- Od decembra aktivno vodimo kampanju sa našim najistaknutijim sportistima i Vladom Srbije i uporno ponavljamo da je nasilje nedopustivo, da se mora prijaviti i pozivamo sve da na nasilje otvore oči, da se bore za sebe i svoj život - rekao je Popović.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kladionicar

    24. mart 2020 | 13:26

    Bravo za Mozzart.. Respiratore kupili, pomazu deci, mnogo kosarkaskih terena po Srbiji izgradili, mnogo humanih dela. Samo tako nastavite, ima dosta nas sto vas finansira :)

  • D:)

    24. mart 2020 | 13:18

    Jedan je Mozzart!!!🙌👍👍👍

  • Zile

    24. mart 2020 | 13:15

    Svaka čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA