≫ 

Mama bolesne Lane nakon što je skupljen novac za Sofiju: Daj Bože da njih dve jednom šetaju zajedno

Posle Sofije, nastavljamo da skupljamo novac i za devetomesečnu Lanu, koja boluje od iste, opake bolesti

  • 17

Da ujedinjeni možemo sve, pokazala nam je mala Sofija Markuljević (1), devojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1,  a za čiji je prvi korak Srbija uspela da prikupi 2,4 miliona dolara, koliko je potrebno za lek i lečenje.

Povodom ove radosne vesti, oglasili su se roditelji male Lane Jovanović, bebe koja baš kao i Sofija, boluje od iste, teške i retke bolesti, a koja je na samom početku svoje duge i teške borbe.

- Uspeli su! Mnogo nam je drago što će naša drugarica dobiti lek, što će ozdraviti i stati na svoje nogice. Daj Bože da jednog dana ona i naša Lana šetaju zajedno. Ovo je borba koja je za roditelje mnogo teška i mogu samo da zamislim koliko su Marija i Stefan Markuljević srećni. Presrećni. Iz ove kože to mogu najbolje da razumem. Zato uživajte, radujte se, skačite od sreće jer ste uspeli - napisala je Lanina majka.

Lana Jovanović

Mala Lana prkosi bolesti osmehom, Instagram/Za Laninu zivotnu bitku

Jovanovići su Markuljevićima poželeli srećan put i da sve ovo bude samo nešto čega će se kroz maglu sećati.

- Da će veštica zvana spinalna mišićna atrofija biti izbrisana zauvek! Draga naša Sofija, svu sreću sveta ti želimo. Koračaj, jer to si zaslužila. Od sveg srca želimo da se tvoj korak daleko čuje. Mi nastavljamo dalje, oni su nam pokazali da je moguće i da i mi možemo uspeti - dirljiv je status Lanine majke.

Podsetimo, Sofija Markuljević bi uskoro trebalo da krene u Los Anđeles, na svoje najvažnije životno putovanje, a njeni roditelji Marija i Stefan, uz niz zahvalnosti imaju još jednu molbu za nas - da sve dalje akcije prikupljanja novca preusmerimo na bebu Lanu.

Post, pomoć, Lana Jovanović

Printskrin: Instagram/Za Sofijin prvi korak

- Molimo sve ljude koji su nastavili da prikupljaju novac za Sofiju u kutijama preusmere novčana sredstva na račun male Lane Jovanović koja boluje od iste bolesti kao i naša Sofija. Molimo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, nastavite da prikupljate novac za Lanino lečenje jer je ona tek na početku svoje borbe. Hvala svima. Za Lanu! - napisali su Sofijini roditelji.

 

Takođe, Markuljevići su naveli i da se svi dresovi koji su bili preko Instagram stranice Negujmosrbski namenjeni za Sofiju, ostaće na aukciji, a novčana sredstva će se uplaćivati na račun za Lanu.

Post, pomoć, Lana Jovanović

Printskrin: Instagram/Za Sofijin prvi korak

Preslatka devojčica Lana rođena sa jakom ocenom 10/10 i izgledala je kao zdrava beba. Tada se činilo da je sve u redu jer je pomerala i ruke i nogice i samo se smejala. Za svakoga bi imala osmeh.

Sa dva i po meseca roditelji primećuju da više ne mrda nogice, da su joj ruke oslabile i brzo su je odveli kod doktora. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja.

Ubrzo odlaze u bolnicu i tamo ostaju tri nedelje, gde nakon brojnih ispitivanja uspostavljaju dijagnozu - spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Rečeno im je da postoji lek koji će da zaustavi ovu bolest, a porodica je bila jako srećna što je rođena u vreme kada postoji lek.

 

Imala je pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest, što je on to i uradio - samo ju je zaustavio, a Lana je još nemoćna i samo leži u krevecu. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da mogu sami da prikupe novac.

Lanina majka, Aleksandra Jovanović kaže za Telegraf.rs da su dosad uspeli da prikupe oko 400.000 evra i da se nadaju da će do prvog ćerkinog rođendana imati novac za lek koji se uzima jednom u životu, i to najkasnije do druge godine.

- Lani je rođendan 3. novembra, voleli bismo da joj do prvog rođendana kupimo lekić - kaže devojčicina majka.

Roditelji ove devojčice obraćaju se svim ljudima dobrog srca da im pomognu i da zajedničkim snagama prikupimo novac za lek koji će je da je izvuče iz kandži ove opake bolesti i omogućiti joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom. Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje.

 

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Lani!

Lana Jovanović

Foto: Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Srpski MMA borac napravio humani gest za Sofijin prvi korak

(D. Simić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeja

    31. jul 2020 | 11:22

    Gde je sada drzava da pomogne nasoj deci da se leci a ne da lecimo decu sms porukama,osecam i tugu zbog njihove patnje i bes jel se na ovakve stvari okrece glava,drzavo stidi se

  • Lualua

    31. jul 2020 | 11:50

    Kupuju se land roveri od 70,80 hiljada za oko sokolovo, a deca se lece sms porukama...

  • Bobby Peru

    31. jul 2020 | 15:04

    Кад сам чуо за ове две преслатке бебе, одмах сам реаговао и у складу са могућностима уплатио за обе бебице. Можда је преслатка Софија имала јачу кампању, али поштовани грађани Србије, ајде да покажемо свима да волимо сву нашу дечицу ма чија да су. Можемо сигуран сам да скупимо средства и за преслатку Лану. Ајде да се не делимо него да помогнемо сви. Нек свако пошаље по један СМС и ето парица и за Лану. Молим Вас браћо и сестре грађани Србије. 200 кинти није много, а много значи. Покажимо се и овај пут и у овој прилици. Молим Вас све и преклињем. Ајмо и за Лану.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA