• 47
 ≫ 

Divan potez mladića iz Požege: "Nikada neću baciti proizvode, poklanjam sve bolesnima i siromašnima"

 ≫ 

"Iako nemam mnogo, srećan sam sa onim što imam"

  • 47
Ilija Mirosavić

Ilija je donirao kupus bolnicama i Crvenom Krstu / Foto: Privatna arhiva/Ilija Mirosavić

- Žao mi je što je naša poljoprivreda u haosu, ali nikada neću bacati proizvode - kaže Ilija Mirosavić (25) iz Požege, čiji je humani gest oduševio sve koji su za njega čuli.

Ovaj mladić, inače inženjer elektrotehnike, donirao je 700 kilograma kupusa bolnicama i Crvenom krstu, koje je sam uzgajio, ali zbog loše situacije koje je izazvala epidemija nije mogao da proda. 

Ilija Mirosavić

Ilija je donirao kupus bolnicama i Crvenom Krstu / Foto: Privatna arhiva/Ilija Mirosavić

- Trenutna situacija u poljoprivredi je veoma zabrinjavajuća, jer su cene pojedinih proizvoda jako male, a najgore je što pored niske cene, nema prodaje. Takav slučaj zadesio me je ove godine sa kupusom. Prodaja je jako slaba, ali i cena jako niska. U razgovoru sa porodicom, odlučio sam da doniram određenu količinu kupusa - kaže Ilija za Telegraf.rs.

Jasno mu je bilo, kaže, kome je hrana najpotrebnija - bolesnima i siromašnima.

- Znajući da je virus covid-19 učinio svoje, bolnice su pune i ljudima svaka pomoć dobro dođe. Prvo sam kontaktirao rukovodstvo bolnice u Čačku, potom rukovodstvo Crvenog krsta Čačak, a nakon toga rukovodioce Bolnice u Užicu. Pitao sam ih kolika količina robe im treba a potom natovario svoje vozilo i krenuo prvo put Čačka, a nakon toga u Užice. Nadležni u bolnicama dočekali su moju odluku sa oduševljenjem, a nadam se da će bolesnima i siromašnima biti prijatan obrok - kaže ovaj mladić.

Ističe da je od malena vaspitan da pomaže drugima.

- Držim se razmišljanja da nije sve u novcu, već treba voditi računa o vrednostima koje ne mogu da se plate. Srbi su čestit narod, ne kako nas predstavljali, samo treba da se trudimo da ostane više sloge među nama, jer nesloga je naš veliki problem. Oduvek sam voleo da poklanjam i pomažem, iako nemam mnogo, srećan sam sa onim što imam. Predanim radom borimo se da gradimo i napredujemo.

Ilija je, inače, diplomirani inženjer elektrotehnike-poljoprivrednik, ali u struci posao ne može da nađe. Ipak, pored toga, on radi na selu i pomaže drugima.

- Žao mi je što je poljoprivreda u haosu, ali nikada neću bacati proizvode - ponavlja ovaj humani mladić. 

Video: Humanost u doba korone: Mladi Jagodinci otvaraju javnu kuhinju koja će služiti starijim sugrađanima

(Dunja Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok