≫ 

Veliko srce Vuka iz Kovina: Prodaje posebni dres da pomogne Lani, koja živi u mraku, s 19 dijagnoza

Ona živi u mraku, ali ima tračak nade da će biti svetla na kraju tunela

  • 2

Vuk Darko Rnic, lana bulatović Foto: Facebok/Darko Rnic, Budi Human

Danas na Fejsbuku pojavila se nova objava kojom se ulazi u još jednu bitku za nečije ozdravljenje. Naime, gospodin Darko Rnić objavio je početak licitacije za dres sa potpisom srpskog reprezentativca Igora Rakočevića, osvojen na nedavno održanom košarkaškom kampu.

Licitacija će, kako je naveo, trajati predstojećih deset dana, a početna cena dresa u bojama Crvene zvezde iznosi 5.000 dinara. Cilj mu je da se prikupi što više novca za lečenje 29-godišnje Lane iz Kovina koja boluje godinama.

- Naš Vuk je na nedavnom održanom košarkaškom kampu osvojio potpisan košarkaški dres Igora Rakočevića, koji je ujedno bio i promoter kampa. Pošto mi navijamo za Partizan, dres stavljamo na javnu licitaciju, koja će trajati narednih 10 dana, tako da, ako ima navijača Crvene zvezde koji žele da imaju dres sa potpisom, a budu ujedno i humani, sad je prilika.

Sav novac biće uplaćen na račun naše sugrađjanke Lane kojoj je novac neophodan za transplataciju bubrega i lečenje u inostranstvu. Molim prijatelje iz košarkaškog sveta da podele ovo, kako bi licitaciju videlo više ljudi, a time i mogućnost da se izlicitira što veća suma. Hvala!

Početna cena neka bude 5.000 rsd, ponude možete i ispod objave, a može i anonimno u inboks, pa ću objaviti aktuelan iznos u komentarima ispod objava. Srećno i hvala svima! P. S. Možete pustiti i sms poruku sadržine 645 i poslati na 3030 u iznosu od 200 rsd - napisao je Rnić ističući i drugu, jednostavniju opciju koja isključuje dres, slanje sms-a.

Naš Vuk je na nedavnom održanom košarkaškom kampu osvojio potpisan košarkaški dres Igora Rakočević, koji je ujedno bio...Posted by Darko Rnic on Уторак, 18. август 2020.

Inače, Lana se od svoje devete godine suočava sa bolešću. Najpre je dobila dijabetes. Usledile su brojne komplikacije zbog čega je često bila u bolnici. Utom je dobila još jedno autoimuno obolenje, neurološko, zbog kojeg gubi vid. Ni posle pet operacija vid ne može da se vrati jer je očni živac trajno oštećen.

Bolesti se nadovezuju jedna na drugu, slabe bubrezi, javlja se teška anemija zbog koje je stalno na transfuzijama. Ima visok krvni pritisak, slabi imunitet, problem sa štitnom žlezdom.

Uvodi se hitna dijaliza, a posle tri neuspešna peritoneumska katera, dobija infekciju koju ludom srećom preživljava, prelazi se na hitnu hemodijalizu. Lanini krvni sudovi su suviše tanki za takvu vrstu dijalize, pa joj ugrađuju fistulu u ruku. Prva ne uspeva, ugrađjuju novu, ali nije izvesno koliko će ona biti efikasna.

Lana je sve vreme u bolnici. Jedina nada je transplatacija, ali i pored svih komplikacija još uvek nije na listi za transplataciju u Srbiji.

Porodicu kontaktira profesorka iz inostranstva, jer potrebna je transplatacija pankreasa i bubrega, a to se radi samo u inostranstvu. Lana nema sredstva da takvu intervenciju plati i zato se obraća svim ljudima koju mogu i žele da joj pomognu.

Lana se bori da preživi svaki dan, bolesti su se isprepletale, ima devetnaest dijagnoza. Živi u mraku jer ne vidi ni svetlost, trpi jake bolove svakodnevno i teško podnosi hemodijalizu, na koju sada ide tri puta nedeljno.

Dajmo Lani tračak nade i prikupimo sredstva za transplataciju. Omogućimo joj transplataciju pankreasa i bubrega.

Omogućimo Lani da pobedi u borbi za život! Budimo humani!

Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 645 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human645 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537862-85

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002893.5

IBAN: RS35160005400002893510

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. avgust 2020 | 19:51

    Gde su sada parajlije koji se svaki dan prikazuju u luksuzu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA