≫ 

I njemu je potrebno dva miliona za ozdravljenje: Maleni Oliver jede pomoću sonde, sve teže diše

Sugrađanke organizuju bazar kako bi učestvovale u prikupljanju novca za pomoć obolelom dečaku iz Bajmoka

  • 7
Oliver Paj Gajodi Foto: budihuman.rs

U želji da pomognu da se što pre sakupi novac za lečenje osmomesečnog Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka, dvadesetak žena iz Subotice organizovaće humanitarni bazar u nedelju (23. avgusta) u centru tog grada.

Bazar će biti postavljen od 17 do 21 čas, a svi koji kupe limunadu, kolače, proizvode domaće radinosti, suvenire ili nešto drugo da će svoj doprinos da se što pre sakupi novac neophodan za lečenje dečaka, piše Subotica.com.

Oliver Pal Gajodi od prvih meseci života hrabro vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije tipa 1 (SMA 1), a lek koji zaustavlja progresivno oboljenje još uvek nije stigao do njega. Od kada je postavljena dijagnoza, Oliver je sa majkom Timeom Gajodi u Insititutu za decu i omladinu u Novom Sadu, gde dobija hranu putem sonde, ne može da guta a kako mu se pluća ne razvijaju, sve teže i diše.

Jedina nada je genetska terapija i lek Zolgensma koji koštaju čak dva miliona evra.

- Po ugledu na druga mesta gde su se organizovale razne aktivnosti i skupljao novac za malog Olivera, odlučile smo da napravimo humanitarni bazar. Od grada smo dobili 60 kvadratnih metara prostora na trgu gde ćemo postaviti stolove i prodavati različite proizvode – najavljuje Radmila Vidaković, inicijatorka održavanja bazara. – Od kafea „Priča“ dobili smo stolove, a nešto ćemo i same doneti, zbog propisanih mera prodavaće nas desetak, a ostale ženice će donositi svoje proizvode. Biće postavljena kutija i sve što se plati odmah će se stavljati u nju, a po završetku bazara, u prisustvu komunalne policije, izbrojaćemo koliko je sakupljeno.

Subotičanka velikog srca poziva sve koji žele da se priključe bazaru i izlože svoje proizvode, ali da joj se jave putem Fejsbuka kako bi se, zbog propisanih mera, dogovorili  oko prostora.

Ove nedelje obiđite bazar, poziva subotički medij, osvežite se limunadom ili zasladite domaćim kolačem i na taj način pomozite da mali Oliver dobije neophodni lek.

Svi koji pak ne mogu da dođu mogu da pomognu slanjem SMS poruke – 848 na broj 3030 ili uplatom na neki od računa.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pejni

    21. avgust 2020 | 18:53

    Ajmo sad JET-SET Srbije dara bubamara,djani, karleusa,indira radic,rada manojlovic,prijovićka,ceca,dragana mirkovic,stoja,afrika,kija,luna, sloba,darko lazic, ceca,seka aleksic,lepi mića posto kuka da mu traže pare na zajam,zorica markovic,era ojdanic, keba,aca lukas,baja mali knindža,miloš bojanic, ivan gavrilovic, djogani,mile kitic,badji,gasttozz, ana nikolic,ms stojan,edita,bekvalac natasa, mia borisavljevic,brunclik, anastasija, marina viskovic, jana,nikolija,maja marijana, milica pavlovic, .....itd i mnogobrojna rodbina iz rijalitija. Osim ako nisu na maldivima!!!

  • Pejni

    21. avgust 2020 | 20:30

    Neko se prepoznao pa je besan. Inace ja prima prvog 20.000 din a petnestog 28.000. I dajem iz budjelara koliko mogu. Nisam zavidan samo sam human. A nasi pevaci i pevacice su dno dna. Čast izuzecima.

  • Boca

    30. novembar 2020 | 21:41

    Onih 250 trutova i ne radnika što primaju po minimum 1000 evra mesečno i piju i jedu za džabe u Skupštini Srbije treba debelo mesečno odrapiti sa minimum 10% u korist fondova za lečenje dece. Kad već žive na narodnoj grbači neka i oni pomognu bolesnoj deci. Narod daje koliko može i šalje SMS poruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA