Preminula omiljena profesorka Ljiljana iz Beograda: Prikupljao se novac za njenu borbu s leukemijom

"Iza njene tihe i blage pojave stajala je jedna odlučna intelektualka sa stavom, znanjem, erudicijom i velikom harizmom"

  • 3
Ljiljana Lazarević Nedović Foto: Facebook

Ljiljana Lazarević Nedović, profesorka istorije u OŠ "Kralj Petar Prvi" u Beogradu, koja je vodila borbu sa leukemijom, izgubila je tu bitku. Kolektiv njene škole uputio je saučešće porodici.

Kako su kolege navele na svom Fejsbuk profilu, iza njene tihe i blage pojave stajala je jedna odlučna intelektualka sa stavom, znanjem, erudicijom i velikom harizmom.

- Godinama rada u našoj školi stekla je ljubav i poštovanje i učenika, i kolega, i roditelja, ali i šire naše zajednice. Nikada nećemo zaboraviti njenu nežnu, toplu ljudsku narav, njen smisao za humor, njenu ljubav prema životu. U Ljiljinu stručnost i sposobnost nikada nije bilo sumnje, u svemu je bila prva, nije se bojala eksperimenta i inovacije. Njena mašta je mrtva slova na papiru pretvarala u žive epohe, periode i istorijske događaje u njenoj učionici. Iza nje je ostao dubok trag kojeg vredi pratiti - navodi se u objavi škole.

"Škola nije i neće više nikada biti ista. Neki gubici su zaista nenadoknadivi," zaključuje se na kraju objave.

Ljiljana je nedavno imala i hitnu hiruršku intervenciju tokom koje je upotrebljeno 70 jedinica krve plazme. A njeni najbliži pokrenuli su bili akciju sakupljanja dodatnih količina...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi ucenik

    25. avgust 2020 | 19:18

    Saucesce porodici. Divna zena, profesorka!

  • Rojka

    25. avgust 2020 | 20:45

    A zasto minusi, da se vasoj mami, ćerki, to desilo ne bi bilo minusa. Stidite se.

  • Ateist

    25. avgust 2020 | 18:41

    Ni novac nije uvek svemoguć,odlučuje greška majke prirode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA