"Od mene se očekuje, a ja rešenje nemam, bespomoćan sam, nemam kud. Slomljeni otac najlepše Lane"

Tata malene Lane Jovanović koja boluje od teške bolesti, obratio se javnosti bolnim statusom i u nekoliko rečenica opisao kako izgleda njihova borba za lek koji košta 2 miliona i 100.000 dolara

  • 22
Lana Jovanović Foto: Facebook/Za Laninu zivotnu bitku

Beba Lana Jovanović, stara svega 10 meseci, boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, a njeni roditelji, zajedno sa njom, vode najtežu životnu bitku - bitku za njen život.

Koliko je teško kada se svakog dana budite sa strahom za svoje dete, bespomoćni jer od drugih zavisi hoće li vaša beba živeti, hodati, biti nasmejana i srećna, u bolnom statusu, u nekoliko tužnih rečenica, opisao je Lanin otac Dimitrije.

- Prolaze tako dani. Nije ti ništa bolje i nije ti ništa lakše. Samo naučiš. Naučiš da se budiš i da ležeš sa bolom. I živiš... Živiš, a bol ne prestaje. On raste i sad je pored tebe. Hoda uz tebe. On je tvoj saputnik. Bez njega ne možeš. Ne biraš ga, dobio si ga. Ali bol je još veći jer zna da ti je još teže jer lek postoji, ali ga nemaš. Ne možeš da ga imaš, jer zavisiš. Zavisiš od svega i od svih - napisao je Dimitrije u opisu fotografije na kojoj je sa svojom mezimicom.

Dalje je zamolio sve ljude koji su u mogućnosti da mu pomognu da prikupi novac za lek njegove ćerkice, koji se uzima jednom u životu, a koji košta dva miliona i 100.000 dolara.

- Vama sam dat kao što smo Bogu na istinu dati. Pomozite mi da skupim lek za svoje dete. Od mene se očekuje, ja sam otac stena, ja sam njena mirna luka. Ja sam mnogo toga, ali ja ustvari nemam kud. Bespomoćan sam. Uzdam se u vas jer ja rešenje nemam. Slomljeni otac najlepše Lane - napisao je Dimitrije Jovanović.

Lana Jovanović, beba, pomoć Foto: Facebook/Za Laninu zivotnu bitku

Spinalna mišićna atrofija, tip 1, koji ima i Lana, veoma je opaka i smrtonosna bolest za bebe. One nikada ne mogu čak ni da dođu do stadijuma kada samostalno sede. Njima je u kasnijoj fazi potrebna i sonda za hranjenje, aparati za disanje, pa i aparat za kašljanje.

Na kraju, nastupa totalna paraliza, a beba više ne može ni da se osmehne. Uz pomoć mehaničke ventilacije deca sa ovom bolešću mogu da žive i duže od dve godine, ali zahtevaju stalnu i intenzivnu negu.

Lana Jovanović Instagram/Za Laninu zivotnu bitku

Pomozimo Lani

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Beba Lana, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, svakog dana radi jutarnje vežbice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милош

    2. septembar 2020 | 14:18

    Нека се сада јави министар здравља и нека помогне овом сиротом оцу и његовом детету.

  • Goga

    2. septembar 2020 | 13:44

    Pomozimo ovoj devojčici pošaljite poruku molim vas.

  • Bosiljka

    2. septembar 2020 | 14:12

    Zar je drzava nema na vapaje ovih roditelja? A takvih retkih bolesti je sve vise. Za tako nesto bi drzava trebala bez oklevanja da plati lecenje.Sve je lepo i humano da se pomogne ali kako je tim roditeljima da svaki dan zive u strahu..hoce li se prikupiti dovoljno novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA