• 8

Nikola (4) je pored Daunovog sindroma i nepokretan: Sad se vraća iz Turske jer nema novca za lečenje

, Telegraf

Porodica Stakić sutra mora da se vrati u Srbiju jer više nema novca za boravak u Turskoj i za preostalih šest tretmana

  • 8
Nikola Stakić

Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Posle prva četiri tretmana matičnim ćelijama u instanbulskoj klinici Live hospital zdravstveno stanje Nikole Stakića (4) iz Prnjavora kod Šapca se polako popravlja. Njegovi roditelji su presrećni zbog toga, ali i zabrinuti jer nemaju 56.000 evra za preostalih šest terapija i potrebna im je naša pomoć. Mali Nikola boluje od Daunovog sindroma, od rođenja je nepokretan, diše i hrani se na cevčice, a lečenje matičnim ćelijama je jedina šansa da ozdravi i živi normalno kao njegovi vršnjaci.

Od kako su pre mesec dana otputovali u Tursku na preglede povoljne informacije o Nikolinom zdravstvenom stanju su sustizale jedna drugu. Hrabre i uporne roditelje najviše je obradovalo kada je doktor Erdal Karaoz sa klinike Live hospital, inače stručnjak za lečenje matičnim ćelijama, na osnovu svih rezultata i analiza malog Nikolu odmah stavio na listu pacijenata.

Prvi put od rođenja može da podigne glavu

- Obavljena su četiri tretmana mišića, pluća i koštane srži, posle kojih je i sam lekar više nego prezadovoljan napretkom. Prvi put od rođenja Nikola sada može da podigne i spusti glavicu, mišići nogu i ruku su vidno opušteniji, više mu nije potreban respirator da bi disao. Ohrabrujuće je i što je njegov mozak manje oštećen nego pre dve godine kada je bio na kontrolnom pregledu, pa su neophodno novi tretmani matičnim ćelijama da podstaknu regeneraciju i postigne još veći napredak - kaže otac Darko.

Sutra se vraćaju u Srbiju

Stakići sutra moraju da se vrate u Srbiju jer više nemaju novca za boravak u Turskoj i za preostalih šest tretmana. Za mesec dana su potrošili i poslednji evro kojim su raspolagali. Oko 50.000 evra, naime, u ranijem periodu su uplaćivali humani ljudi, deo je prikupljen preko fondacije "Budi human", a najviše je sakupio maratonac Aleksandar Kikanović koji je za ozdravljenje malog Nikole prošle godine trčao od Loznice do Hilandara.

- Moramo da se vratimo, a već mislimo kako ćemo nastaviti lečenje. U ovom trenutku ne znamo ni čime ćemo kod kuće Nikoli kupovati vitamine i kako ćemo nastaviti sa fizikalnim terapijama u Novom Sadu. U nezavidnoj smo finansijskoj situaciji i ostaje nam samo da verujemo da će nas u našoj borbi za Nidžino ozdravljenje ponovo podržati brojni humani ljudi - nada se majka Danijela.

Novčana pomoć se može uplatiti na sledeće račune:

Dinarski: 205-9011007541834-80
Devizni račun:
Nikola Stakić
IBAN/RS35205903102600176024
SWIFT-BIC/KOBBRSBG
Paypal: darkostakic87@gmail.com
Western union: Darko Stakic Mesto: Prnjavor Mob: +381612036880

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skeva

    Zamislite se zasto insistiraju roditelji da se novac uplati na privatan rachun a ne na namesnki... Zalosno, skupljen novac od trcanja , ali novac roditeljima bitniji za provod i skupocene stvari... Zalosno umesto da lece dete roditelji koriste dete u ruzne svrhe... trebalo bi neko da ispita gde je otishao novac koji je skupio Aleksandar Kikanovic svojim maratonom

  • Loznicani

    Pronadjite prilog o Aleksandra Sasi Kikanovicu koji je sakupio novac trceci do Hilandara i kakve je probleme imao kada je shvatio da novac koji je sakupio nije otišaotamo gde je trebao. A sakupio je celu sumu dovoljnu za lečenje

  • Nemke

    Braco i sestre pomozite

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima