≫ 

"Plašimo se da ćemo izgubiti dete": Roditelji Anike nas zovu u pomoć, srce Beograda se diglo na noge

Do sada je prikupljeno između 17 i 20 odsto neophodne sume

  • 9

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu do 18 sati traje humanitarni bazar za dvogodišnju Aniku Manić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije. U toku je prikupljanje novca za lek "zolgensma", za koji je već prikupljen novac za Sofiju Markuljević, koja je trenutno na lečenju u SAD.

Anika je sa roditeljima trenutno na terapijama u Danskoj. Kako kaže njena majka, terapija joj ne pomaže kada su u pitanju vitalne funkcije za održavanje života, a kako su rekli prijatelji porodice za Telegraf, do sada je prikupljeno između 17 i 20 odsto neophodne sume, a potrebno je 2,4 miliona dolara.

U tu svrhu danas su se na Platou okupili mali, autohtoni proizvođači koji će prodajom svojih proizvoda doprineti da Anika Manić pobedi u maratonskoj trci za najskuplji lek na svetu koji će joj omogućiti lep i dug život.

Ponuda je šarolika: razni ručni radovi kreativnih autora, slike, nakit, predmeti ukrašeni raznim tehnikama slikanja, knjige, igračke, bedževi i magneti, sapuni i melemi, kao i mogućnost pravljenja nove frizure, akrobacije i animacije za sve posetioce.

Kako navode Anikini roditelji, njeno disanje i gutanje sve više slabi.

- Svaka četiri sata mora da koristi aparat za inhalaciju, za širenje pluća, za kašljanje, a nedavno smo počeli da koristimo aparat koji joj pomaže da diše dok spava. Bolest uzima maha, pa smo rešili da se borimo prikupljanjem sredstava za novu, inovativnu gensku terapiju, lek zolgensma, koji deluje na celo telo. Terapija je čudotvorna, ali lek mora se primi što pre. Plašimo se da ćemo izgubiti dete jer nismo imali novca za terapiju - kažu uplašeni roditelji.

Manići su već u kontaktu s bolnicom koja bi lečila Aniku, jedino što se čeka je novac neophodan za lečenje.

- Jedino bogatstvo su naši prijatelji i dobri ljudi koji mogu da pomognu. Vaše malo je naš ceo svet - apeluju roditelji.

Pogledajte šta oni imaju da kažu u videu:

Pomozimo Aniki!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Novac za malu Aniku, takođe, možete uplatiti i putem ovog linka: za malu Aniku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    11. oktobar 2020 | 16:33

    Zasto se nasi lekari malo ne zapitaju sta se to desava , pa je zato porast dece sa ovom opakom bolescu ! Nesto mora da se preduzme, majke u trudnoci nesto pogresno rade definitivno ili ne koriste sve lekove koje lekari preporuciju ili bi sve trudnice u startu trebalo da urade genetske testove sa sve ocevima . Niko ne govori sta je uzrok ove bolesti . Nemoguce da se ne zna ! O ovome pre nekoliko godina uopste nije bilo ni reci .

  • Nada

    11. oktobar 2020 | 18:32

    Drzava neka hitno reaguje u finansira ovakva lecenja, trebaju nam deca a ne trzni centri i ostale nebitne stvari, humanitarne akcije su dobridosle ali spore !

  • Ceca

    12. oktobar 2020 | 00:52

    Ajde Breno, Ceco i ostali pevači i biznismeni pomozite ovom jadnom detetu, a i država bi mogla malo da pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA