≫ 

Minjina majka moli: "Kupite kap kiše za nju, pluća su joj puna, doktori ponovo menjaju terapiju"

Minji možete pomoći i slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

  • 10
Minja Matić Foto: Privatna arhiva

Mama male Minje Matić, devojčice koja se bori sa spinalnom mišićnom ditrofijom, zbog čega joj je potreban lek "zolgensma", koji košta oko 2,4 miliona dolara, ostavila je sinoć potresan status na Instagramu, kojim moli ljude da pomognu njenoj devojčici.

Njenoj princezi koja se lavovski bori, kako je napisala, doktori ponovo menjaju terapiju, jer prethodna nije dala rezultate, a mama ne zna da kaže da li su joj teži njeni tešku udisaji, ili kiša koja pada i podseća je da su same daleko od svih.

Da li ste nekada kupili kap kiše? Dobro veče, nažalost i dalje smo u bolnici... Minjina pluća su puna, krče... Doktori joj ponovo menjaju terapiju, jer prethodna nije dala rezultata.. Ja ne znam da li me više bole njeni teški udisaji ili zvuk ove kiše što lupa po prozoru i podseća na to kako smo same, u ovoj sobi, daleko od porodice, daleko od leka, daleko od detinjstva...

- Umesto da joj pečem prve palačinke i stavljam na spavanje, ja na svakih par minuta proveravam da se cevčice i kablovi, koji iz nje vire nisu negde izvukli... Da li ste ikada pokušali da kupite kap kiše? Hajde večeras to uradite - jedan sms za Minjin život - i jedna kap večerašnje kiše je vaša, i samo vaša! Pričaćete jednog dana unucima kraj vatre, kad opet napolju bude kiša padala - jednog davnog, tmurnog oktobra, kupio sam kap kiše, kupio sam Minji život  - napisala je Minjina mama i zamolila sve da pošalju 845 na 3030 i tako kupe kap kiše.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Da li ste nekada kupili kap kiše? Dobro veče, nažalost i dalje smo u bolnici... Minjina pluća su puna, krče... Doktori joj ponovo menjaju terapiju, jer prethodna nije dala rezultata.. Ja ne znam da li me više bole njeni teški udisaji ili zvuk ove kiše što lupa po prozoru i podseca na to kako smo same, u ovoj sobi, daleko od porodice, daleko od leka, daleko od detinjstva.. Umesto da joj pečem prve palačinke i stavljam na spavanje, ja na svakih par minuta proveravam da se cevčice i kablovi koji iz nje vire nisu negde izvukli... Da li ste ikada pokušali da kupite kap kiše? Hajde večeras to uradite - jedan sms za Minjin život - i jedna kap večerašnje kiše je vaša, i samo vaša! Pričaćete jednog dana unucima kraj vatre, kad opet napolju bude kiša padala - jednog davnog, tmurnog oktobra, kupio sam kap kiše, kupio sam Minji zivot ♡ 845 na 3030 - KUPITE KAP KIŠE ♡ #zaminjinusansu #mozemo #845na3030 #budihuman #beograd #sma #uspecemo #minja #ljubav #nada #kragujevac #novisad #kiša #ilpleut #podrzizivot #loveОбјава коју дели Minja Matić 🎀 (@zaminjinusansu) дана

Minja je, kao i sve bebice koje se rode sa ovom bolešću, delovala zdravo i veselo. Osmeh joj se nije skidao sa lica ni kada su roditelji primetili da se njena motorika ne razvija kako bi trebalo, da bi potom usledeo šok - jedna od najgorih dijagnoza koja, bez lečenja, dovodi do potpune paralize deteta, ne samo nemogućnosti pokretanja ručica i nožica, več i prestanka samostalnog disanja.

Pomozimo da Minja ne dođe do stanja kada bi je slomio strah, bol i kada bi njen osmeh zauvek nestao.

Kako pomoći

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743

IBAN: RS35160600000073283743

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Ovako Beograđani pomažu maloj Aniki u maratonskoj trci za najskuplji lek na svetu

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    13. oktobar 2020 | 09:10

    Pa zašto država ne da garanciju i konačno pošalju ovo jadno,napaćeno biće da primi taj lek!? Prikupiće se novac ali nema vremena za čekanje. Daj državo garanciju,ne moraš pare. Narod će pomoći,samo nam treba više vremena. Kakav će to biti greh za sve nas ako se zakasni.

  • T za Teslu 🇷🇸

    13. oktobar 2020 | 09:17

    Koji poraz medicine... djeciji zivot ili novac...Prosto za ne povjerovati.I onda citam o svjetskoj humanosti, demokratiji, ljubavi, aplauzi...Pomozimo.Sad.Odmah.

  • .

    13. oktobar 2020 | 09:33

    Vazn da se za Notrdam dalo 5 miliona evra za obnovu.Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA