Ninoslav sada nudi automobil u zamenu za jedan SMS, a izgubio je svoj dom i imao teško detinjstvo

Subotičanin je odlučio da da svoj auto u zamenu za SMS za malog Olivera koji boluje od teške bolesti, spinalne mišićne atrofije

  • 3
Ninoslav Trivunović, Oliver Pal Gajodi Foto: Facebook/Ninoslav Trivunovic, Olivér - SMA baby

Da ljudskost i dobrota nemaju granice, uverili smo se prethodnih meseci koje je čitava Srbija provela skupljajući novac za lečenje dece koja boluju od teške bolesti - spinalne mišićne atrofije tip 1. Novac smo prikupljali za Sofiju, Lanu, a sada to činimo za Aniku, Vuksana, Minju i malog Olivera. Prodavali smo sitnice, kolače, limunade ali i maturske haljine, venčanice, iznajmljivali čak i muževe... a sada je Ninoslav Trivunović iz Subotice došao na ideju da pokrene nagradnu igru za pomoć dečaku Oliveru Pal Gajodiju, u kojoj će nagrada biti njegov automobil.

Ninoslav je otac preslatke devojčice, i trenutno živi u Švedskoj. Ni sam nije imao lako detinjstvo, a pored svih životnih peripetija, shvatio je da odricanje od automobila nije ništa u odnosu na to da se pomogne bolesnom mališanu. Zato je, kako priča za Telegraf.rs, odlučio da ponudi svoja kola u zamenu za jedan SMS za malog Olivera.

Nagradna igra funkcioniše tako što svako ko pošalje SMS poruku za Olivera stiče pravo na učešće. Sve što treba da uradi je da kao komentar ispod objave u Fejsbuk grupi Budi human - humanitarne licitacije, priloži dokaz da je uplatio poruku, a Ninoslav će zatim izvući srećnog dobitnika.

"Izbegli smo, kuća nam je izgorela"

- Siguran sam da nisam jedini sa ovim gestom, neko ima više, neko manje, neko nema ništa, a dao bi sve... Dok sam bio dete, roditelji nisu mogli da daju ono što sam poželeo kao neki moji vršnjaci, izbegli smo, kuća nam je izgorela, hiljadu drugih problema. Dali su mi sve što su mogli i zahvalan sam im za sve, a pogotovo što su mi dali ono najbitnije - to su srce i duša. Pa zar to može nešto da zameni u životu za neki auto, motor...  - priča Ninoslav za Telegraf.rs.

Kako dodaje, kad sve te nedaće sakupite i saberete, vidite da jedan auto od nekoliko stotina evra može nekom da znači i desetostruko više.

Ninoslav Trivunović, auto, nagradna igra Ninoslav daje svoj auto za pomoć bebi Oliveru, Foto: Facebook/Ninoslav Trivunovic

- Pre nekoliko dana sam odlučio da dam auto kako bih pomogao Oliveru da što pre ozdravi i to mi je jedini cilj. Auta će biti, a nečiji život ne možemo da zamenimo niti kupimo. Zahvalan sam mojoj dragoj ženi i mojim roditeljima što su me podržali u ovoj mojoj ideji - priča naš sagovornik.

Ninoslav dodaje da je sve to moralo javno da se promoviše, kako bi se ljudi razdrmali i kako bi učestvovali u što većem broju.

Izvlačenje je danas u 18 časova i zato požurite, da što pre uplatite SMS poruku za malog Olivera i tako učestvujete u nagradnoj igri. Reč je o automobilu "ford mondeo", karavan 2002. godište, 032.0 dizel. Registracija je istekla, ali je auto u voznom stanju. Od ulaganja imaju samo kočnice da se promene u narednom periodu. Enterijer je relativno očuvan bez oštećenja.

Auto, nagradna igra Prinskrin: Facebook/Budi human - humanitarne licitacije

848 za Olivera

Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Beba Oliver Foto: Facebook/Olivér - SMA baby

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Oliverov život bez bolesti! Budimo humani!

Pomozimo Oliveru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Hrabra Helena u bolnici u Parizu: Igra kolo dok prima terapiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    10. novembar 2020 | 12:10

    Ko je human poslat će sms i bez nagrade...

  • Jasmina

    10. novembar 2020 | 13:24

    Divno dragi covece.

  • Eric

    10. novembar 2020 | 14:26

    Poruka poslata, bice ih jos od mene sigurno, a ti dobri covece, bar sto se mene tice, promeni te kocnice, i u zdravlju da vozis taj auto jos mnogo godina. Ziv i zdrav bio!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA