Dejan stiže specijalnim letom sa Malte: Obezbeđeno 1,3 miliona dinara za njegov bolnički transport

Dejan je vest o obezbeđenom prevozu dočekao sa olakšanjem i radošću

  • 0
Dejan Foto: Radio Dunav

Ljiljana Lukić, sestra Dejana Smiljanića, teško obolelog Apatinca koji se nalazi na Malti, a za čiji se transport do Srbije proteklih dana skupljao novac, obavestila je javnost da su sredstva prikupljena.

Ona za Radio Dunav kaže da će za Dejanov prevoz biti zadužena kompanija iz Srbije, a ne sa Malte kako je prethodnih dana planirano.

- Uspeli smo da pronađemo drugu kompaniju koja će obaviti prevoz za 1,3 miliona dinara, i ta sredstva su prikupljena. Novac je obezbeđen donacijama brojnih građana, pravnih lica i preduzetnika, a najveći deo sredstava, u iznosu od 500 hiljada dinara uplatila je i opština Apatin. Transport je zakazan za subotu, kada je planirano da Dejan u pratnji medicinskog osoblja i saniteta sleti na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

- Zbog ove situacije sa koronom, nismo još sigurni da li će Dejana sa aerodroma direktno prebaciti na Vojnomedicinsku akademiju ili će privremeno biti u Apatinu, odnosno u Somboru, dok se ne obezbedi prijem na dalje lečenje - kazala je.

Dejan SMiljanić Foto: Radio Dunav

Prema njenim rečima Dejan je vest o obezbeđenom prevozu dočekao sa olakšanjem i radošću.

- Iako ima bolove, koje konstantno trpi, on se na informaciju da dolazi na lečenje u Srbiju psihički mnogo bolje oseća. Počeo je da uzima hranu, koju je danima odbijao. Mogu da kažem da mu se vratila vera i snaga da nastavi borbu za svoje zdravlje - kaže Ljiljana.

Ona se zahvalila svim građanima, Dejanovim prijateljima i lokalnoj samoupravi koji su pomogli u prikupljanu novca.

Ispred lokalne samouprave koja je donirala najveći deo sredstava obratila se predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać.

- Na osnovu molbe koje je Opštinsko veće zaprimilo prethodnih dana od porodice Smiljanić, juče je doneta odluka da se uplati pomoć našem sugrađaninu za prevoz sa Malte do Srbije u iznosu od 500.000 dinara i ta suma će biti uplaćena u toku današnjeg dana, čime će biti obezbeđena kompletna suma za prevoz. Ono što želim da naglasim je da je reč o sredstvima koja su u budžetu planirana za manifestacije, pre svega doček Nove godine a koje zbog situacije u kojoj se nalazimo ove godine nećemo organizovati, tako da smo ta sredstva preusmerili da pomognemo našem sugrađaninu, izjavila je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Podsećamo, Dejanu koji je na Malti na privremenom radu sa porodicom, početkom godine dijagnostikovan je karcinom štitne žlezde. Nakon operacije i brojnih terapija ova opaka bolest je kroz par meseci zahvatila i kičmeni stub zbog čega je ostao nepokretan. Nedaće porodice Smiljanić dodatno je pogoršala situacija u kojoj je za Dejanovo putovanje i nastavak lečenja u Srbiji bilo neophodno angažovati skupe specijalizovane kompanije za transport bolesnika. Dejanu će se u Srbiji sledeće sedmice pridružiti njegova supruga i sin koji su na Malti ostali kako bi obavili neophodne poslove u vezi odjave boravka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA