• 0

Uručena pomoć porodici Lučić: Ljiljana i njen otac su osobe sa invaliditetom a živi bez majke

"Moja majka je umrla pre godinu dana. Ona jedina u porodici nije imala ovakvih problema, kao tata i ja"

  • 0
Ljiljana lučić

Tamara sa Ljiljanom Lučić / Printskrin: YT/S Tamarom u akciji

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je, povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, posetio novi dom porodice Lučić, u najvećem zrenjaninskom naselju Bagljaš.

Studentkinju iz Zrenjanina Ljiljanu Lučić i njenog oca Milana najšira javnost u Srbiji upoznala je prošlog petka preko emisije “S Tamarom u akciji”. Zahvaljujući angažovanju ekipe ovog serijala, na čelu sa Tamarom Grujić, ali i Grada Zrenjanina, porodici Lučić je izgrađena kuća, piše portal Zrenjaninski.

Gradonačelnik je Ljiljani Lučić, studentkinji Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, uručio rešenje o regresiranju putnih troškova do fakulteta. U tu svrhu biće angažovan taksi prevoz, a troškove će snositi Grad Zrenjanin.

Moja majka je umrla pre godinu dana. Ona jedina u porodici nije imala ovakvih problema, kao tata i ja – ispričala je Ljiljana u emisiji „S Tamarom u akciji“.

Njen otac Milan je majstor, opravlja automobile i poznat je u gradu kao majstor Panča.

– Jeste da je posao naporan, ali mi odgovara, jer svakog dana zaradim neki dinar. Imam paralizu kostiju, i to samo od kukova nadole. Bolest je u međuvremenu prešla i na ćerku – ispričao je Milan, koji se kreće uz pomoć štaka.

On je dodao da je ćerka, koja se nalazi u invalidskim kolicima, imala problema sa odlaskom na fakultet, ali su u pomoć priskakale komšije i prijatelji.

Izađu nam ljudi u susret. Pitam ih koliko treba da platim za prevoz, oni kažu – ništa – istakao je Milan.

Inače, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ove godine je izostao tradicionalni susret čelnika lokalne samouprave i predstavnika svih udruženja i organizacija koje okupljaju osobe s invaliditetom.

“To ne umanjuje značaj komunikacije koju je Grad Zrenjanin uspostavio s takvim udruženjima. Neće uticati ni na opredeljenje da im se pomogne i razgovara o njihovim potrebama i problemima”, saopštila je lokalna samouprava.

Video: Sa 13 godina je postao invalid, a onda je na istom mestu gde je doživeo nesreću, spasio davljenika

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima