Let za Laninu životnu bitku

Nedavno je cela Srbija čula za malu Sofiju Markuljević kada je akcijom „Za Sofijin prvi korak“ obezbeđen novac za hitno lečenje u inostranstvu, čiju su realizaciju osim građana Srbije, pomogli i kompanija MK Group na čelu sa Miodragom Kostićem, kao i naš najuspešniji teniser Novak Đoković

  • 10
Lana Jovanović Lana Jovanović / Foto: Instagram/zalaninuzivotnubitku

Nažalost, slična priča, sa istom smrtonosnom dijagnozom, spinalna mišićna atrofija tip 1, ponovila se sa devojčicom Lanom Jovanović. Ohrabreni pričom male Sofije, koja se trenutno oporavlja u Americi, građani su se opet organizovali, slali poruke, pravili humanitarne bazare, širokog srca nesebično pomogali da Lana krene ka putu ozdravljenja.

Lek Zolgensma koji se može primiti samo u Americi, košta čak 2,4 miliona dolara. Velika je i solidarnost građana naše zemlje koji su raznim akcijama i humanitarnim bazarima, uspeli da sakupe ceo iznos. Roditelji male Lane su napokon mogli da malo predahnu, ali je i dalje ostao nepokriven trošak leta do San Dijega.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, kao i zdravstveno stanje male Lane, putovanje komercijalnim letom nije moguće.

Opet su građani apelovali na društvenim mrežama, pozivali da još nije kraj borbe za Lanin život i da je neophodno sakupiti dodatna sredstva za let privatnim avionom do Amerike. Apel je stigao i do Miodraga Kostića, predsednika MK Group i Aleksandra Kostića, potpredsednika kompanije, koji su odlučili da ponovo pomognu, ovoga puta maloj Lani. Oni će organizovati i finansirati let za Lanu i njene roditelje od Beograda do San Dijega, gde Lanu čeka lečenje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prota

    7. decembar 2020 | 19:16

    Svaka cast gospodinu Miodragu Kosticu,i svim dobrim ljudima koji su ucestvovali u ovoj humanitarnoj akciji

  • MZ

    7. decembar 2020 | 21:06

    Dabogda na dobro da Vam se vrati,svaka cast

  • JS

    7. decembar 2020 | 20:09

    Živi bili. Veliko hvala, ulepšali ste ove tmurne dane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA