Ultramaratonci trčali 16 sati za Minjin srećan put u Ameriku: Sakupljeni novac namenjen Oliveru

Trčalo se iz Pančeva do Kragujevca

  • 2
Minja Matić, Oliver Pal Gajodi Foto: Privatna arhiva, Facebook/Oliver SMA baby

Istrčan je humanitarni ultramaraton Pančevo-Kragujevac, a trkači su na Trgu kod Krsta ocu male Minje Matić predali simboličnu štafetu za srećan put u Ameriku na lečenje. Kako je novac za lek malene Kragujevčanke već obezbeđen, sva prikupljena sredstva "preko" te sume preusmeravaju se za malog Olivera.

Iz Pančeva su u nedelju u 4 sata krenuli četvoro ultramaratonaca i maratonaca, predvođeni srpskim reprezentativcem u ultramaratonu i, nakon oko 16 sati provedenih na drumu, stigli sinoć u Kragujevac, na Trg kod Krsta, prenosi Infokg.

Usput su im se pridruživati trkači i rekreativci iz gradova sa i oko rute: Smedereva, Požarevca, Velike Plane, Topoole, Batočine, a odatle, shodno formi, i kragujevački trkači koji su im domaćini.

Na cilju ih je dočekao otac male sugrađanke Minje Matić, kome su uručili simboličnu štafetu sa željama za srećan put u SAD i uspešno ozdravljenje.

SPD "Radnički" je otvorilo vrata "Iskre" u kojoj su humani ultramaratonci smešteni na prenoćište i okrepljenje.

Pošto su prodajom kilometara ultramaratonci i premašili neophodnu cifru, jer je novac u datom momentu već obezbeđen, preostale donacije usmeravaju za lečenje malog Olivera.

Video: Sramni potezi! Na meti kradljivaca kutije za pomoć deci kojoj je novac potreban za lečenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA