Sakupljen novac za prelepu Anju (18): Zahvaljujući humanim ljudima sve je bliža cilju - da preživi

Devojka sa neverovatnim osmehom je i pored teške bolesti, završila srednju medicinsku školu sa svim peticama

  • 14
Anja Vujnovic Anja Vujnović Foto: Privatna arhiva

Teška bolest, rak na mozgu, zaustavila je život Anje Vujnović (18) iz Vojke, kod Stare Pazove. Svi planovi su na "čekanju" jer ona sad ima samo jedan cilj - da preživi. Zahvaljujući humanim ljudima sve je bliže njemu jer je danas sakupljen novac za ovu hrabru devojku.

Prelepa Anja je sa samo 16 godina otkrila da ima rak na malom mozgu, medulloblastoma, gradus IV jer je primetila da joj slova podrhtavaju kad pomera glavu. Takođe je imala i jutarnje mučnine i duple slike.

- Lekar ju je uputio da uradi magnetnu rezonancu glave krajem decembra 2018. godine. Hitno je operisana početkom januara 2019. Veoma smo zadovoljni operacijom jer je sve izvađeno - objasnila je ranije Anjina majka, Živana Vujnović za Telegraf.rs.

Posle operacije Anja je imala 33 zračenja i prošla je osam ciklusa hemioterapije. Poslednju je završila krajem marta ove godine.

Malo dece može da izdrži svih osam ciklusa ali ona je izgurala. Anja je sve uspela da izgura. Kad samo pomislim da smo više bili na onkologiji nego kod kuće - podelila je najteže trenutke Anjina majka.

Sad postoji strah da se rak vrati. I zato je bilo neophodno da se sakupi novac kako bi Anja nastavila sa lečenjem. Zahvaljujući humanim ljudima, Anja će dobiti tu priliku.

- Dragi svi, vaša pomoć je bila neprocenljiva i bez vas ne bih uspela da brzinom munje sakupim sredstva neophodna za dalji oporavak. Ogromna podrška koju ste pružili u ovim važnim momentima pokazala mi je da se na vas uvek mogu osloniti. Zahvaljujem vam se svima što mi u ovoj borbi pomažete da postanem jača i da nikad ne odustanem - iskazala je Anja zahvalnost za prikupljeni novac.

Anja ima još jednu želju, a to je da se humanitarni bazar zakazan za 20.12.2020. godine od 10 do 14 časova ispred škole u Novoj Pazovi održi, a ona će sva prikupljena sredstva da usmeri na nekog kome je pomoć neophodna, jer i u ovim trenucima Anja misli i na druge.

Devojka sa neverovatnim osmehom je i pored teške bolesti, završila srednju medicinsku školu sa svim peticama. Volela bi da nastavi dalje školovanje i da ostvaruje svoje planove nakon lečenja.

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    15. decembar 2020 | 20:29

    Odlicno 🙏

  • Ja

    15. decembar 2020 | 20:56

    Bas me raduje❤️ Anja moje molitve su za tebe i svu nasu decu kao i sve obolele od ove strasne bolesti. Zelim ti uspeh i puno srece u zivotu. 😘

  • Banat

    15. decembar 2020 | 22:04

    Bravo ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA