• 1
 ≫ 

Nova iskra radosti: Fondacija Novak Đoković opremila prostor za igru i učenje u tri dečije bolnice

, Telegraf
 ≫ 

Opremanjem dečjih bolnica Novak Đoković fondacija podigla je nivo kvaliteta provođenja slobodnog vremena i edukacije dece koja se nalaze na lečenju

 • 1
Novak Đoković fondacija

Foto: Novak Đoković fondacija

Fondacija Novak Đoković  i u finalu ove veoma izazovne godine, s velikom odlučnošću i zadovoljstvom, nastavlja rad na podršci i ulaganju u rani razvoj i obrazovanje dece. Fondacija je ovog puta renovirala i opremila prostor za igru i učenje u  tri dečije bolnice u Begradu - u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, Bolnici za pedijatriju „Dr Olga Popović Dedijer“, kao i u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, i time bolesnoj deci omogućila adekvatno okruženje u vidu edukativno zabavnih prostorija u kojima će se osećati makar približno kao da su kod svoje kuće.

Nakon simboličnog uručenja donacije koje se dogodilo danas u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, Jelena Đoković - globalna direktorka i koosnivačica Novak Đoković fondacije, istakla je koliko je za malu decu, koja se leče od lakših i težih oboljenja, značajno da pronađu energiju i smisao, kao i da veruju da će šta god da se dešava proći, i da će iz svake životne borbe izaći kao pobednici.

Ona je još istakla da je svesna da ne možemo uvek da promenimo ono što nam život donosi, ali ono što možemo, to je da budemo tu jedni za druge i da svoj našoj deci uvek budemo najveća podrška.

-  Ljubav je pokretač, ona je u nama, samo treba da je probudimo, a kada je deca osete, teške stvari se transformišu u čuda. A najveće čudo je dečji život i zadovoljno dete, to je za nas zvezda vodilja i zbog toga dajemo sve od sebe da danas bude bolje nego juče - rekla je Jelena Đoković.

U okviru ove donacije, Fondacija je kompletno renovirala i opremila svim neophodnim sredstavima prostorije za učenje i igru u sve tri bolnice.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić prilikom uručivanja donacije obećala je da će Fondacija i ubuduće nastaviti pažljivo da prati i osluškuje potrebe dece tokom njihovog ranog razvoja.

Ona je istakla da je Fondacija uvek spremna i raspoložena za partnerstva i poziv na akciju, te da se nada da su na ovaj način dali svoj mali doprinos, i da su pokazali deci da su u mislima sa njihovim strahovima, tugama, pa čak i ljutnjama, koje ih preplavljuju u danima borbe za bolje sutra.

- Mi u Fondaciji čvrsto verujemo da samo zajedno, onoliko koliko svako od nas može, doprinosimo svetu da bude bolje mesto za sve - rekla je Maja Kremić.

Nakon razgovora, puno osmeha i jedne partije igre Ne ljuti se čoveče koju su predstavnici Fondacije odigrali sa decom i doktorima iz UDK Tiršova, direktor ove bolnice dr sci. med. Siniša Dučić rekao je da će zahavljujući ovoj donaciji 350 mališana moći kvalitetnije da provode vreme.

-  Izuzetno nam je drago što je Fondacija prepoznala značaj kvalitetnog provođenja vremena dece koja se kod nas u bolnici leče. Oko 350 malih pacijenata će zbog ove lepe i korisne promene u našem prostoru imati priliku da kvalitetnije provedu vreme, zabavljajući se ali i učeći kroz rad sa vaspitačima i nastavnicima. Prostor u kome borave sada je oplemenjen i data mu je nova funkcija, a to će pomoći da se deci skrati bolnički dan i da ga zajedno učinimo mnogo prijatnijim. Nadamo se da ćemo našoj deci time pomoći da lakše podnesu odvajanje od porodice i da lakše preporde dane provedene u bolnici - rekao je Dučić.

Ovu donaciju podržali su naši partneri Eurocom, Big TC, Unilever, Vulkan izdavaštvo, Minotti, Blackglass, Henkel, Infinity design, Domestos i Energynet fondacija.

Video: Novak Ðoković poklonio KBC Dragiša MIšović najsavremeniji skener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • cava

  30. decembar 2020 | 17:23

  DZokovici vi ste se zlatnim slovima upisali u Srpsku istoriju!

  0
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok