Nataša (7) je prvi epi napad imala sa 6 meseci: Do 4. godine bila je totalno psihomotorno nesposobna

Upišimo 703 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Nataša Stojanov Printskrin: Budi human

Devojčica Nataša Stojanov (7) rođena je prirodnim putem, zdrava, sa ocenom 9/10. Do šestog meseca starosti napredovala je, razvijala se normalno u svakom smislu, gledala, pratila radnje, počela da guče, hvata rukicama...

Sve do prvog epi napada kada počinje Natašina borba. Posle više od godinu dana raznoraznih analiza i ispitivanja na razne retke i ostale bolesti što neurološke, što genetske, metaboličke... i dalje nije bio poznat uzrok ni tačna dijagnoza.

Pila je lekove za svaku bolest na koju se sumnjalo, ali su se napadi pojačavali i postajali sve učestaliji. Više vremena počinje da provodi u bolnicama nego kod kuće.

Nataša je do četvrte godine totalno psihomotorno nesposobna, to znači da jede pasirano, ne govori, ne hoda, praćenje pogledom joj je bilo slabo, imala je nekontrolisane pokreti ruku i nogu...

Roditelji su do sada u sopstvenoj režiji vodili dete u nekoliko klinika ne bi li otkrili nešto više i pomogli detetu. Nataša već dve godine ide i na fizikalne trapije u Vukov centar u Novom Sadu koje su pomogle da dete dođe do faze sedenja, sveopšteg jačanja mišića i bolje kontrole pokreta.

Porodici je potrebna pomoć kako bi nastavili sa fizikalnim terapijama, logopedskim tretmanima, dijagnostikom i analizama i obezbedili Nataši neophodnu medicinsku opremu.

Za Natašino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 703 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human703 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552146-10

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004249.0

IBAN: RS35160005400004249085

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA