≫ 

Đorđe (30) želi da pruži dom onima koji ga nemaju: Ima plan za 3 porodice, poziva i druge da pomognu

On planira da donira 15 ari zemlje kako bi bile izgrađene kuće za bar tri porodice

  • 35
Đorđe marjanović, Slatinci, kuća, donacija Foto: privatna arhiva

Đorđe Marjanović (30) iz sela Slanci u blizini Karaburme, otac mališana, poveden mišlju da, kao svaki roditelj, svojoj deci želi samo najbolje, a da druga deca žive bez krova nad glavom, odlučio je da pokloni 15 ari placa, kako bi barem tri porodice bile udomljene.

- Na ovaj čin podstakla su me deca. Ima dosta njih koji žive u totalnoj nemaštini i treba da pomognemo ako možemo. Ja dajem ono što mogu lično, a to je zemlja, a nadam se da u saradnji sa nekim drugim ljudima možemo da napravimo stambene objekte i udomimo porodice. Ja bih učestvovao i kao radnik tokom celog procesa - kaže Đorđe.

Cilj mu je da se, kako bi se pomoglo drugima, napravi zajednička priča iz koje niko ne očekuje korist, s obzirom na to da je njegova želja samo da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Zbog toga apeluje na one istog stava da mu se priključe u ovom humanom gestu.

- Za ovakvu priču potrebni su ozbiljni ljudi jer finansije nisu male. Kako nije u pitanju plac u centru grada, potrebno je povezati i 150 do 20 metara strujne i vodovodne mreže. Takođe, porodicama može da se obezbedi i da se bave poljoprivredom. Tako bi imali posao, a i normalne uslove za život - zaključuje on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje Marjanovic

    8. januar 2021 | 21:24

    Znate kako voleo bih da ovo prosirimo ne samo na Beograd,vec i na ostale gradove. Niko nece odneti sa sobom u grob,pa tako ni ja. Zaista mi je zao da moji Srbi zive u nemastini i bez krova nad glavom. Ajde da zajedno promenimo Srbiju i Srbe,koliko ko moze i kako moze.. Kratak je zivot,ajde da budemo bolji ljudi..

  • Gardos

    8. januar 2021 | 21:15

    Evo ja cu sutra da se prijavim da ima uradim kuhinje posto se time bavim tako mogu pomoci naci cu ovog decka sutra

  • milos

    8. januar 2021 | 20:43

    Bravo! I drzava da ga oslobodi svakog poreza bar na 2 godine za ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA