Andrea je u mladosti ostala nepokretna, Marinina priča joj vratila nadu: Njen san košta 99.000

Mlada majka već stupila u kontakt sa lekarima sa klinike na Tajlandu, operacija predviđena za maj

  • 2
Andrea, Marina Foto: Privatna arhiva, Facebook/ Andrea Mudric

Već šestu godinu u nizu Subotičanka Andrea Mudrić, koja je nakon teške saobraćajne nesreće ostala nepokretna od grudi na dole, sanja isti san, da ponovo prohoda i vrati se normalnom životu. Nova šansa za nju je operacija na klinici "Verita Neuro" na Tajlandu, za koju je potrebno skupiti 99.000 dolara ili 9,5 miliona dinara. Za ovu operaciju Andrea je saznala od Marine Minić iz Koteža, koja je usled tragičnog događaja takođe ostala nepokretna, ali zahvaljujući ovoj intervenciji danas ponovo hoda.

Kako i sama kaže, odmah je stupila u kontakt sa klinikom, od koje je dobila pozitivno mišljenje da njen problem može da se reši ugradnjom aparata u kičmu pomoću kojeg se šalju impulsi na povređeni deo i tako omogućava hod. Intervencija, zajedno sa doktorskim uslugama, rehabilitacijom, smeštajem i hranom, košta velikih 99.0000 dolara, piše Subotica.com.

Aparat koji se ugrađuje je od titanijuma i sadrži silikonsku žicu koja ulazi u kičmenu moždinu i povezuje pokidane nerve, te tako šalje impulse. Uz aparat se dobija i mali upravljač, nešto kao daljinski, koji sadrži programe prilagođene mojim potrebama, da mogu da sednem, da podignem levu ili desnu nogu, a jednog dana i da se penjem uz stepenice. Sve to se radi tokom rehabilitacije, koja bi trebalo da traje mesec dana, jer telo mora da se navikne i da sa mozgom funkcioniše kao jedno, da kad zamislim da hoću da podignem levu nogu, to mogu i da uradim. Takođe dobijam i tri doze matičnih ćelija čiji donatori se poklapaju sa mojom krvnom grupom, kako bi se jednog dana možda vratio i osećaj u nogama - priča nam Andrea.

Iako od 2015. godine ne može da se kreće, Andrea ne klone duhom, već nošena optimizmom i pozitivnim mislima sve ove godine pokušava da pronađe način da ponovo stane na noge i vrati se svojim ćerkama. Tako je priliku da ponovo prohoda najpre videla u operaciji u Rusiji, ali je pre dve godine saznala da istu može da uradi i u Srbiji, znatno jeftinije. Nakon presađivanja matičnih ćelija u Novom Sadu, Andrea kaže da je osećala pozitivne promene, ali kako nije imala dovoljno sredstava za još dva tretmana, nisu bile dugog veka.

- Tada sam u nogama osećala bockanje, žiganje, da trnu, za šta je lekar rekao da je dobar pokazatelj. Takođe, kičma me je bolela cela, čak i taj deo koji ne osećam me je boleo nedelju dana i za to mi je rečeno da je dobro, ali na tome je i ostalo - kaže Andrea, koja svetlo na kraju tunela vidi u intervenciji na Tajlandu: - Kada sam videla Marinu kako hoda, nisam imala više šta da razmišljam. Jeste da je to moguće samo kada je aparat uključen, ali za mene to znači da ću jednog dana moći da hodam bez kolica, da samostalno uđem u kuhinju, kupatilo. Svesna sam da nikad više neću trčati, ali mi je dovoljno da mogu da uradim jednostavne stvari, da se podignem, da dohvatim ono što mi treba i da ne zavisim od drugih.

Operacija i ugradnja aparata planirana je za maj ove godine, do kada treba da se prikupi celi iznos. Svi koji žele da pomognu Andrei da sakupi neophodna novčana sredstva i ode na planiranu operaciju, mogu to da učine slanjem SMS poruke 226 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Pomozimo Andrei!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 226 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human226 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-458748-68

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001804.2

IBAN: RS35160005400001804297

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Takođe, možete i da licitirate ili da stavite na licitaciju nešto od vrednosti u grupu "Budi human-humanitarne licitacije" i na taj način pomognete Andrei da dosanja svoj san.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    13. januar 2021 | 09:56

    Ajmo Srbijo da pomognemo zeni, kad ima za zemljotres u Hrvackoj mora da ima i za nju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA