≫ 

Onkološkim pacijentima "glave ucenjene", moja košta 3 miliona dinara: Nataša se bori za svoju decu

Nataša ima karcinom od kog oboli oko jedan odsto žena

  • 2
Natasa Nedic Nataša Nedić Foto: gogetfunding.com

Majka dvoje dece od sedam i četiri godine već tri godine vodi borbu za život. Nataša Nedić (32), supruga i sestra boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa.

S obzirom na to da oko jedan odsto žena oboli od ovog tipa lečenje je, najblaže rečeno, otežano.

Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u maju 2019. godine bolest se vratila na više mesta, između ostalog i na oba plućna krila. Usledila je i druga operacija.

Nataša je imala tumore u abdomenu, jedan je težio dva kilograma, na jajniku, na oba uretera i preko 20 tumora na oba plućna krila.

U julu 2019. godine izvađen je tumor od dva kilograma i brojne metastaze iz abdomena.

Od 2018. godine Nataša je imala tri operacije, 25 radiohirurgija, 15 hemioterapija, 16 bioloških terapija, 30 litara spasonosnog otrova unešeno u organizam, izvađeno joj je 60 limfnih čvorova, creva su joj skraćena za 50 cm, primila je 100 litara infuzije, 6 transfuzija, uradila je 25 skenera.

U bolnici je bila 65 dana, 20 godina ranije je ušla u menopauzu.

- I nakon svega toga mojoj sreći nije bilo kraja kada sam konačno dobila potvrdu da terapija postoji. I to u Beogradu. Ne moram da letim na drugi kraj Evrope, ne moram da budem odvojena od dece, ne moram da sakupljam još i za avione i troškove boravka. Moja sreća u nesreći je i ta da ne moram platiti sve unapred, nego terapiju po terapiju.

Nakon toga sledi sudbonosna kontrola i dodatni skeneri. Moja najveća sreća je činjenica da znam da, iako sam usamljeni slučaj, ipak nisam sama. Svi ste tu da pomognete. Kao što smo i obećali pred Novu godinu, evo i vesti u vezi sa mojom situacijom. Primila sam prvu terapiju i osećam se dobro. Druga sledi za desetak dana, treća 21 dan posle nje, četvrta 21 dan posle treće i tako njih šest.

Za prvu je novac bio sakupljen, na čemu smo vam ja i moja porodica neizmerno zahvalni. Na osnovu ogromnog broja poruka koje ste slali, uspeli smo da pokrijemo i drugu kao pozajmicu. Za treću postoji već skoro pola novca... Za četvrtu, petu i šestu... Nemamo ništa na računu. Svaka košta oko 5.500 eura.Vi ste obeležili kraj ove čudne 2020. godine i znam da ćete biti uz mene i tokom ove godine.

Nama, onkološkim pacijentima, terapija mora biti agresivna, jer je bolest progresivna. Metastaza znači promena u hodu. Ne znate kuda kroz vaše telo bolest ide. Danas imate jedne nalaze, sutra imate druge. A mogu biti bez promena i posle godinu dana. Zato je kod nas bitno momentalno gašenje žarišta. A taj jedan momenat košta mnogo novca... I nikada ne znate da li će uspeti 100%.

Vreme je u isto vreme i prijatelj i neprijatelj. Ako se i malo zakasni sa terapijom prethodni efekat se potire i sam proces lečenja gubi smisao. Od sve ove neizvesnosti i oko vremena i oko novca, mene najviše brine šta ako ne bude delotvorno. Šta ako šest terapija ne bude dovoljno? O tome ću misliti kada sve prođe... Nije bogat onaj koji puno ima, nego kome malo treba.

Nama, onkološkim pacijentima, bukvalno su glave ucenjene... Moja košta tri miliona dinara. Mi stariji smo se često povlačili, zarad druge dece. Ili su drugi molili za nas. Verovatno bih i ja učinila isto, da mi nije moje dece... Ne borim se samo za sebe, nego i za njih. I borim se i za druge žene, majke, sestre, ćerke, prijateljice, rođake... Međutim, sve je više nas "nerešivih" slučajeva.

Čuda prirode, šta li smo... Da bismo se 100% rešili repova bolesti, a da porodice ne proglase bankrot, naše slike i priče su završile na sajtu Fondacije i svako je dobio svoj redni broj... Ja sam pre tri godine dobila broj 723. Da li ste primetili da se redni brojevi polako približavaju 1.000? HVALA je mala reč za sve što činite. Uskoro upadam u trku protiv vremena koja kaže: svakih 21 dan preskačemo preponu - 5.500 eura - napisala je Nataša na Fejsbuku.

Molim Vas, trčite sa mnom!

Da Nataša porazi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 723 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human723 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555302-48

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004278.4

IBAN: RS35160005400004278476

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edit

    13. januar 2021 | 13:53

    Sretno,mlada zeno.Molim,nekog za koga ovaj ukupni iznos nije preveliki,da uplati,sve cikluse odjednom.Da zena ne mora,svaki put da iscekuje.Ucinite,vratice vam se dobrim.Sretno i bolesnici i donatoru,ziveli!

  • KT

    13. januar 2021 | 11:18

    Svim pacijentima su glave ucenjene i umiru ,nemaju sreće da za njih neko skupi pomoć ako i ona nešto pomaže kod ovakvih bolesti.Umiru i od ostalih bolesti jer zdrsvdtvo nije svuda razvijeno i nema ni bolnica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA