≫ 

Snežana (47) je preživela infarkt i šlog, bez bubrega je: Spava sa pacovima i potrebna joj je hrana

Na svu muku, koja je prevelika, Snežana je imala problema i sa mužem

  • 33

Bez bubrega, bolesna od astme, Snežana Konkulić (47) iz Čuruga u opštini Žabalj preživela je infarkt i šlog. Spavala je na krevetu, koji je bio pun pacova i živi u uslovima koji nisu dostojni čoveka. Najveća potreba joj je hrana.

Zid sobe u kojoj Snežana provodi bolesničke dane izgrizli su pacovi i sad postoji opasnost da će da se obruši. Život joj je goli opstanak, ne samo zdravstveno, već i zbog nemaštine.

Više od deset godina Snežana je teško bolesna. Svaki drugi dan ide na dijalizu, a u trošnoj kući živi sa ćerkom, koja je poluinvalid jer je rođena sa deformitetom desne ruke i ima problem i sa nogom.

- Ovo nije bila moja kuća, nije ni još. Moj otac se oženio i oboje su umrli, ali nam niko ne govori da treba da je napustimo. S tim što sam ja obolela od bubrega, moj otac se lečio od alkohola, ja sam živela kod tetke koja me je sutradan izbacila napolje iz Begeča i bila sam u kući koja nema prozora i tako tri meseca na snegu - objasnila je Snežana.

Nakon toga hrabroj ženi su počeli da se smanjuju bubrezi.

- Pre toga sam imala infarkt i blagi šlog i izgubila sam oba bubrega. Sad živim sa ćerkom u kući. Živimo bez hrane, bez ičega, bez kupatila. Pre dva dana umalo nisam umrla u bolnici. Hrana mi je najveći prioritet i potreba. Ćerka mi kuva jer ja ne mogu da stojim na nogama. Potrebno mi je i kupatilo - otvorila je dušu sagovornica.

Na svu muku, koja je prevelika, Snežana je imala problema i sa mužem.

- Živela je sa mužem alkoholičarem od kog je imala više štete nego koristi. Prodavao je sve - kazao je za Telegraf.rs Mile Jovanović, iz Udruženja građana "Put, istina, život".

Udruženje svaki mesec pomaže Snežani i njenoj ćerci.

- Veoma teško žive jer sav novac koji dobijaju za tuđu negu moraju da daju za dugove i to im dodatno otežava situaciju da ne mogu da stanu na svoje noge i da ulaže u nešto. Mi kao humanitarna organizacija pokušavamo da im pomognemo svaki mesec sa paketom hrane i sredstvima za higijenu - kazao je sagovornik.

Međutim, takva pomoć više nije dovoljna jer preti opasnost da Snežana sa ćerkom ostane bez krova nad glavom.

- Sad je najveća potreba renoviranje njene sobe jer su zid pacovi bukvalno izrovarili. Pokušala je da se bori sa njima. Bacala je otrov ali to nije uradilo plodom. Molim svakog ko može da pomogne da to i učini, bilo induvidualno ili preko našeg Udruženja - istakao je Jovanović.

Oni koji žele da pomognu Snežani to mogu da urade uplatom na žiro račun Humanitarnog udruženja građana "Put, istina, život" broj 165-0007011388568-34.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    11. februar 2021 | 21:50

    Migranti u Srbiji imaju mnooogo bolje uslove. Mnoogo. Sramota!!

  • Toma

    11. februar 2021 | 23:16

    Poštovani, bez obzira dali su bili plijani ili ne, gde su Centri za socijalni rad?! Cemu i kome oni sluze?! Krajnje je vreme da posle 59 godina, ta klika sw promeni?! Gde je lokalna samouprava?! Emigranri kao u hotelu, a nas narod se pati gladan?! Sramota i bruka?!

  • Vladimir

    11. februar 2021 | 22:30

    Gradjani Čuruga,pomozite svojoj sugradjanki. Ne mogu da verujem da znate za ovu muku, a da niste već nešto preduzeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA