Teodoru su sa 5 kg čupali iz mene, kada se rodila, nije disala: Sad je ona moja lavica, ne odustajem

Pomozimo maloj Teodori

  • 9
Teodora Neuročni Teodora Neuročni Foto: Privatna arhiva

Po rođenju Teodora Neuročni (2) nije disala, reanimirana je. Majka Bojana i otac osetili su ogroman bol, strah i paniku. Umesto da se raduju jer je na svet došla beba, oni su plakali.

Pri porođaju usled svih drugih komplikacija dolazi i do povrede nervnog spleta leve ruke i ruka ostaje potpuno paralizovana (plehsus brahialis).

- Moja Teodora je rođena iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Sve je ukazivalo na to da će biti krupna beba. Ali lekari su se vodili time da je prvo dete rođeno sa 5100g bez problema prirodnim putem. Međutim, na porođaju dolazi do komplikacija gde se beba doslovno čupa iz moje utrobe - započela je razgovor za Telegraf.rs majka Bojana Neuročni.

Rođena je Teodora sa 50 grama manje od pet kilograma. Nakon nekoliko sati nakon porođaja majci govore da je sve u redu.

- Posle svih molbi, plakanja da je vidim, oni donose odluku da se Teodora hitno prebaci iz Sombora u Novi Sad na intenzivnu negu. Imala je izliv krvi na mozak, nagutala se zelene plodove vode, CRP je bio veoma visok. Molim Boga da sve bude ok. Posle nekoliko dana Teodora sa intenzivne nege izlazi kao pobednik - deli svoju tugu naša sagovornica.

Malena Teodora već 21. dana kreće na vežbe zbog ruke. Sa porodicom svaki dan putuje 120 kilometra kako bi ih odradila i vraća se nazad kući.

- Bilo je teško. Ali svaki pomak i najmanji milimetar davao je ogromnu nadu. Dve godine, mi roditelji, uspevamo finansijski da podnesemo sve, međutim, kreću ozbiljnije i napornije vežbe i finansijski teže za nas. Obraćamo se fondaciji Budi Human gde dobijamo šansu da na taj način obezbedimo zdravlje našem detetu - objašnjava Bojana.

Za lečenje preslatke Teodore, koja se sa svojim zdravstvenim problemom fenomenalno nosi, potrebno je devet i po miliona dinara.

- Na računu trenutno ima oko dva miliona dinara, koje će, najverovatnije, ubrzo biti potrošene jer se nalazi u Zagrebu na neurorehabilitaciji. Teodori je potreban fizioterapeot, ortoze, laboratorijske analize, banjska lečenja, neuro rehabilitacija, smeštaj u zemlji i inostranstvu kao i putni troškovi - ističe naša sagovornica.

Hrabra devojčica pored zdravstvenog problema sa rukom, boluje i od autoimune bolesti, celijakije, koja joj je otkrivena u 11 mesecu života. Do kraja života moraće da jede hranu bez glutena i da odlazi na preglede kod gastroenterologa.

Međutim, pored problema, koje junački nosi na svojim nejakim plećima, Teodora je vesela, zabavna, puna energije. Uvek je nasmejana i spremna za igru.

Kako njena majka kaže, veoma je snalažljiva i vešta.

- Ponosna sam što imam ovakvu lavicu, ovakvu tvrdoglavu i upornu devojčicu zbog koje ću opet stajati na kiši, suncu, snegu i vetru. Opet ću ispratiti svaki bazar, svaku humanu tezgu i neću odustati dok ne uspemo. Jer znam da možemo - napomenula je za Telegraf.rs Bojana Neuročni.

Teodori za lečenje nedostaje sedam miliona dinara. Majka Bojana poziva sve ljude dobre volje da pomognu.

- Vaše malo nama znači mnogo - završila je razgovor majka hrabre devojčice.

Olakšajmo Teodori put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Pomozimo Teodori!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 892 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human892 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000766438-23

Uplatom na devizni račun: 160600000076628885

IBAN: RS35160600000076628885

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. februar 2021 | 20:20

    Ah ta mala bica,neduznog pogleda i srecnog osmeha,i kad su bolesni oni znaju za osmeh ,osmeh koji nas leci a mi njima cesto nemocni da uzvratimo,nek je Bog sa njom i da uspeju u borbi protiv bolesti,nadam se da ce se naci neki dobrotvori koji su finasijski mocni ali i svaki covek nek odvoji dinar u zargonu receno ,koliko nas ima pa ce biti od koristi

  • Demi

    11. februar 2021 | 23:10

    Da su odmah uradili carski rez, ništa od ovoga ne bi bilo!!! Manijaci!!! Dete stradalo zbog nestručnog doktora koji naravno i dalje obavlja svoj posao!!!

  • Sana

    11. februar 2021 | 23:09

    Strvine čupale. Sad tim lekarima odobijati od plate dok se god ne namiri 9 mil. Strasno ne znam zato odmah nisu na carski da zenu ne muče. Ooooo Bože nije 15 vek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA