Maksim (23), studira za pilota u Americi i ima ogromno srce: Prodaje "Baćinu jaknu" za Anđelu (13)

Želeo bi da "Baćina jakna" nastavi da se prodaje i da se novac uvek uplaćuje u humanitarne svrhe

  • 1
Anđela Dimitrijević, Maksim Arsić Maksim Arsić i Anđela Dimitrijević Foto: Privatna arhiva, Instagram/maksimarsic

Student Maksim Arsić (23) iz Beograda, koji se školuje u Americi za civilnog pilota, organizovao je humanitarnu akciju za Anđelu Dimitrijević (13) iz Belog Potoka, koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Humani mladić je na ideju došao nakon što je kupio jaknu, koju je nosio Baća, lik u seriji "Južni vetar". Ona se i tad prodavala u humanitarne svrhe, sa ciljem da se pomogne da se sakupi novac za lečenje malog Olivera Pal Gajodija (1), koji, takođe, boluje od spinalne mišićne atrofije.

- Gotivio sam lik Baće i kad sam video da se prodaje jakna, postavio sam sebi limit do 200 evra. Međutim, kad sam saznao da je u pitanju humanitarna akcija, podigao sam limit do 400. Na kraju sam je platio 720 evra, a za Olivera je uplaćeno 1000. Ostatak novca je dodala ekipa "Južnog vetra" - ispričao je za Telegraf.rs Maksim Arsić.

Nakon toga je shvatio da bi želeo da "Baćina jakna" nastavi da se prodaje i da se novac uvek uplaćuje u humanitarne svrhe.

- Odlučio sam da postavim licitaciju na mom Instagram profilu. To sam uradio pre oko dve nedelje. Početna cena mi je bila 4.000 evra, međutim, niko se nije javio pa sam spustio na 2.000. Ni tad se niko nije javljao. Onda sam na profilu stavio promociju i javio se jedan momak koji nudi 700 evra - objasnio je naš sagovornik.

Kako je istakao to je za sada jedina ponuda. Navodi da bi je on prodao i za 100 evra, jer u svakom slučaju on neće uzeti novac, ali mu je žao da Anđela ne dobije više novca za lečenje.

- Voleo bih da neko ponudi i više od 700 evra jer će onda devojčica dobiti više novca. Licitacija traje do 24. februara i nadam se da će neko jaknu kupiti za što veći iznos, zbog Anđele. Ističem i da bih voleo da se jakna kratko "zadrži" kod sledećeg kupca i da je i on posle proda u humanitarne svrhe - napomenuo je student.

Za "Baćinu jaknu" možete da licitirate na instagram profilu Maksima Arsića.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @maksimarsic

Anđela Dimitrijević

Anđela Dimitrijević (13) boluje od spinalne mišićne atrofije, tip2, koja joj je dijagnostikovana kad je imala samo tri godine.

Otežano, ali samostalno je koračala do šeste, sedme godine. S obzirom na to da je u pitanju progresivna bolest, Anđela je od 2014. godine u invalidskim kolicima.

Uprkos poteškoćama sa kojima se svakodnevno nosi, Anđela živi dan po dan, slika, piše pesme, recituje, veseli se i najmanjim koracima napred i nada se najboljem.

Kako bi se njena progresivna bolest zaustavila, neophodna su joj sredstva za lečenje u inostranstvu.

Za Anđelinu nadu u bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Anđeli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 347 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human347 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-480639-64

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002241.4

IBAN: RS35160005400002241476

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA