U jednom krevetu 4 dece, u drugom roditelji i beba: Porodici iz Sombora sreća se ipak osmehnula

Igračke obradovale mališane, želje im bile skromne

  • 45
Porodica Farkaš, Biljana Vasić Biljana sa decom iz porodice za koju je prikupljena pomoć / Foto: Od srca malom srcu

Deset članova jedne porodice živi u trošnoj kući u Somboru. Petoro dece i petoro odraslih dele tri prostorije. Majka, otac i novorođenče spavaju u jednom krevetu, preostalih četvoro dece spavaju u drugom. Tu žive još baka, tetka i teča.

Deca imaju dve, tri, četiri i šest godina. Beba se rodila pre 15-ak dana. Majka, još uvek trudna, nedavno se obratila za pomoć. Grupu humanitaraca uz Sombora pitala je za garderobu.

- Samo je tražila garderobu, ako je neko ima. Ja sam objavila da akcija traje do nedelje, ali smo za dan skupili svašta - objašava humanitarka Biljana Vasić (27) dodajući da je prikupljena garderoba i za bebu i za ostalu decu i za odrasle.

Odneli su im krevetić, kolekvu, kolica, nešto hrane.

- To su ljudi sve donirali, svako je donosio svoje što ima i što mu ne treba, a jedan čovek iz Nemačke insistirao je da pošalje 100 evra i da im kupim hranu - kaže za Telegraf.rs navodeći da inače nije praksa da se uzima i prosleđuje novac.

Objašnjava kako ih u gradu prepoznaju, te da im se neki obraćaju za pomoć, a neki učestvuju u pomaganju.

- Ceo Sombor zna da mi prikupljamo pomoć, mnogi ponešto donesu. Imamo i naš magacin, koji još nismo ispraznili, to će biti za neku sledeću porodicu - kaže navodeći da je ova akcija uspeno završena, ali da ima još onih koje čekaju da im se osmehne sreća.

Video: Četvoro dece u jednom krevetu, roditelji i beba u drugom, a onda se pojavila Biljana

Kaže i da je ovoga puta bilo toliko donacija da su ispunile prostoriju.

- Donosili su kod mene. Zatrpali su me za jedan dan, popunili smo sobu. Da nije bilo Ivice ne znam ni kako bih odnela pomoć, on je sve pakovao u auto i vozio me - kaže pobrajajući saradnike humanitarce koji su uzeli učešća u ovoj akciji: Ivicu Bašića, Tašanu Tomić, Tatjanu Lapčić.

Kaže i da su neki nosili pomoć direktno, te da su decu obradovali i mnoštvom igračaka.

- Ja sam ih pitala šta žele i svako od njih je rekao samo po jednu igračku - barbiku, medu, autić na daljinski, baš su skromni... Baš su lepa i dobra deca - kaže navodeći i svoje utiske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU-1

    19. februar 2021 | 19:58

    Ako prave decu neka i zarađuju za njih,puna im kuća radnih ruku a verovatno su i zdravi i pravi,čemu onda pomoć.

  • maki

    19. februar 2021 | 20:14

    U Somboru sigurno imaju praznih kuca koje propadaju, zašto im ne daju jednu sa više soba za dečicu ako će da podržavaju natalitet!

  • Ali zasto

    20. februar 2021 | 00:29

    Da li sam ja dobro razumela da je ona opet trudna?! A ima bebu od 15 dana? I pored njih jos cetvoro!!! Pa ko je ovde lud? Zasto prave toliku decu a onda traze pomoc? Evo ja ih imam troje i verujte da je sa stambenim kreditom stvarno tesko izvesti magiju da oni budu podmirenim sa necim sto zele. Cesto je odgovor "Ne". Jer znam da to ne mogu da im ispunim. I ponekad mi bude zao. Ali u danasnje vreme je prava ludost stancovati decu i onda kukati da zive samo od decijeg dodatka. Ej bre pa stanite malo sa razmnozavanjem. Uostalom kad nadjete priliku da budete sami i napravite jos jedno dete pored toliko njih? Da li i oni zaradjuju nesto? Uf kako me ovakva iznervira. Jadna ta deca, nisu mogla da biraju roditelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA