≫ 

Milici je odstranjen bubreg, a sada joj otkazuje i drugi: Ima samo 4 dana da prikupi 7.000 evra

Upišimo 921 i pošaljimo SMS na 3030

  • 2
Milica Krstić, Budi human Foto: Privatna arhiva

Milici Krsić (36) je pre pet godine otkrivena duboko infiltrirana endometrioza, naizgled benigna bolest, koja se u njenom slučaju ponaša kao maligna. Ona kao privremeno rešenje nosi JJ sondu, a za prikupljanje sredstava za operaciju ima svega nekoliko dana.

- Primetila sam da imam bolne cikluse 2014. godine. Bol u predelu desnog bubrega nisam osetila jer je drugi bubreg preuzeo njegovu funkciju na sebe. Naši lekari nisu znali da prepoznaju taj tip endometrioze. Nisu uspeli da mi spasu bubreg i odstranili su ga 2017. godine - počinje svoju priču za "Telegraf" Milica.

Nažalost, nakon dve godine od operacije, endometrioza je napala i levi ureter, što je rezultovalo zastojem levog bubrega. U saradnji ginekologa i urologa pokušano je hirurško lečenje, ali galopirajući tok bolesti doveo je do ugroženosti bubrega i levog uretera. Sve vreme je u konstantnom hroničnom bolu visokog stepena.

- Trenutno bolove držim pod kontrolom lekovima. Kao privremeno rešenje plasirana mi je JJ sonda, kako bi se omogućio protok urina i sačuvala funkcija bubrega. Nosim je od jula 2019. godine. Kad se sonda zapuši punim se vodom, imam groznicu, temperaturu, ležim u bolnici. Tamo mi menjaju sondu i daju antibiotike. Kada mi stave novu sondu mirna sam oko dva meseca. Prošle nedelje sam je menjala, bilo je užasno bolno. Četiri do pet dana nisam mogla da ustanem iz kreveta - dodaje ona.

Dosadašnja iskustva i uspešnost u lečenju ove bolesti, koja je najteži oblik endometrioze, u Srbiji je izuzetno mala. Predložen je pregled od strane eminentnog evropskog stručnjaka u ovoj oblasti koji je potvrdio ozbiljnost dijagnoze i potrebu za opsežnom visokorizičnom operacijom kako bi se problem definitivno rešio.

- O svom trošku sam išla u Austriju na konsultaciju kod lekara koji se bavi ovakvim slučajevima i on smatra da problem može uspešno da se reši - objašnjava Milica.

Preporuka je da se operacija obavi uz multidisciplinarni tim stručnjaka u specijalizovanom centru za lečenje endometrioze u Beču. Milici su iz tog razloga potrebna sredstva za operaciju, specijalističke preglede, lekove, kao i za putne troškove.

- Za samu operaciju je potrebno nešto više od 24.000 evra. Uz to idu putni troškovi, trošokvi smeštaja, kontrola, lekova, dodatnih specijalističkih pregleda nakon opeacije. Konačnu sumu ću znati tek kad odem tamo. Za odlazak mi je potrebno još 7.000 evra, a rok za prikpljanje novca je 10. mart - kaže Milica.

Za Miličin život bez bola! Budimo humani!

Pomozimo Milici!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 921 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human921 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795327-74

Uplatom na devizni račun: 160600000079559546

IBAN: RS35160600000079559546

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA