Magdalena ima veoma tešku dijagnozu, ali operacije mogu da olakšaju njen život i zadrže dečji osmeh

Magdalena je vesela devojčica, puna ljubavi za sve oko sebe. Pomozimo da Magdalena dobije šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život

  • 1
Magdalena Nedeljković Printskrin: Budi human

Magdalena Nedeljković je rođena kao zdravo dete iz uredne trudnoće. Međutim, sa osam meseci dobija prvi epi napad, nakon koga dobija dijagnozu Tuberozne skleroze. Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. 

Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer svako ima različite simptome u rasponu od blage do potpune nefunkcionisanosti i raznih oblika mentalne retardacije.

Magdalena ima više problema. Prvenstveno ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, kojih ima bezbroj i koji izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, a koje ne uspevaju da se leče već pet godina. Posle mnogo promena lekova i korišćenja četiri leka trenutno, ona i dalje ima napade i sada već farmakorezistentnu epilepsiju.

Pored promena na mozgu ima angiomiolipome na oba bubrega koji se uvećavaju kako godine prolaze. Uz sve to, Magdalena kasni u psihomotornom razvoju. Svakodnevno su joj neophodni tretmani defektologa i logopeda.

Sada je primarna poseta TCH klinici u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda koji će pomoći u donošenju odluke koji hirurški zahvat može pomoći Magdaleni, kao i sprovođenje zahvata. Sredstva su neophodna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja.

Magdalena je vesela devojčica, puna ljubavi za sve oko sebe. Pomozimo da Magdalena dobije šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život. 

Za Magdalenino srećnije detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Magdaleni!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA