≫ 

Dragan ima deformitet lica, slep je na jedno oko: Prošao je 25 zahvata, predstoje brojne operacije

Upišimo 454 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Dragan Pajić, Budi human Foto: Printscreen/Budi human

Dragan Pajić (40) od detinjstva se bori sa problemom sa kojim je rođen. On ima deformitet lica. Nedostajalo mu je dve trećine obraza, rođen je bez jagodične kosti i sa obostranim rascepom nepca i gornje usne, bez dve trećine donjeg kapka oka koji čini gornji deo obraza, desne strane kože lica i nosa i hrskavičnog dela nozdrve, a pošto se levo oko nije razvijalo, Dragan je na njega slep.

Njegovo detinjstvo obeležile su operacije koje su se ređale jedna za drugom. Do četvrte godine života imao ih je više od deset.  Operisao je gornji obostrani rasceo usne, uz spajanje dela obraza sa delom kože nosa.

Sredinom februara 1982. godine, na Institutu za majku i dete, plastični hirurg dr Dragan Zamaklar je uradio veliku operaciju na Draganovom lica. Tvrdio je da se u to vreme u Evropi niko nije sreo sa takvim nedostatkom kože lica.

Novi problemi javljaju se kada su Draganu počeli da rastu zubi, jer su zauzimali prostor na rascepima po nepcu. Morao je da ide dva puta sedmično kod logopeda kako bi naučio da pravilno izgovara reči.

Skoro pet godina je nosio razne protetičke aparate kako bi imao pravilan zagrižaj donjom vilicom nakon što su rađene operacije proširenja gornje.

Dragan je 17 godina mukotrpno radio na građevini i na taj način u avgustu 2017. godine stekao pravo na invalidsku penziju.

Do sada je imao 25 operacija lica, a mnoge su i dalje pred njim. Potrebna su mu novčana sredstva za naredne operacije vilice, suznog kanala i donjeg kapka kako bi se pričvrstio za koren nosa. Trenutna procenjena suma koja mu je potrebna iznosi oko 45.000 evra, a Dragan je do sada prikupio oko 14.000.

Za Draganovu lepšu budućnost! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 454 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human454 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-496155-76

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002578.2

IBAN: RS35160005400002578260

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA