Nikola (24) je završio srednju školu, zaposlio se, a onda su se javili neizdrživi bolovi u kičmi

Pomozimo Nikoli, upišimo 997 i pošaljimo na 3030

  • 6
Nikola Milenković Printskrin: Budi human

Nikola Milenković je rođen 1997. godine. Živeo je kao i svi njegovi vršnjaci. Posle srednje škole se zaposlio, radio neko vreme. Krajem 2018. godine morao je napustiti posao jer se razboleo. Pojavio se neizdrživ bol u kičmi.

Na lekarskom pregledu u KC Niš na neurologiji dijagnostikovana mu je diskus hernija i povreda pršljenova L4 i L5. Ubrzo nakon toga je operisan na jednoj privatnoj klinici, ali bez značajnog poboljšanja.

Nikola je nastavio da živi sa bolom i lekovima za bolove. Lečenje je nastavio u Beogradu na Kliničkom centru Srbija. Uz pomoć porodice i prijatelja uspeo je da prikupi sredstva za još jednu operaciju. Posle druge operacije nastavio je rehabilitaciju u banji. Stanje kičme je bilo bolje, ali je bol i dalje konstantan.

Na kontrolnom pregledu na VMA u Beogradu, uzet mu je bris rane, gde su nalazi pokazali izolovanu Stafilokok bakteriju. Lečenje je nastavljeno u istoj ustanovi uz primenu antibiotske terapije. Po izlasku iz bolnice, godinu dana posle, uzimao je terapiju jer je bakterija bila čitavo vreme prisutna.

Nikola je i dalje imao bolove (trnjenje ruku, bol u vratu, krstima, u obe noge). Na pregledu početkom ove godine, detaljnom dijagnostikom, lekari su Nikoli saopštili da je potrebno uraditi i treću operaciju, (ugradnja implanta između pršljenova da bi se dobila potrebna visina međupršljenskog prostora).

Nikoli su sredstva potrebna za operaciju, rehabilitaciju, kontrolne preglede, lekove, medikamente kao i za putne troškove, a za sve to mu je potrebna naša pomoć.

Da Nikola živi bez bola! Budimo humani!

Pomozimo Nikoli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 997 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human997 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856574-51

Uplatom na devizni račun: 160600000085709152

IBAN: RS35160600000085709152

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    11. april 2021 | 12:36

    Ovde nešto nije uredu,sve ovo se radi u državnim ustanovama i ne plaća se...

  • Rade

    11. april 2021 | 14:45

    Decko ja sam u godinama kicma od teskog rada otisla vise okostavanja vec tri godine ne idem kod ortopeda znaci sam sebi pomazem bez lekova.Idem u setnju I do deset kilometara vozim biciklo I pokusaj kad je lepse vreme ledja sto vise suncu okreni,naslonu jednu stranu kicme na ivicu štoka od vrata I pomaraj levo desno radi opustanja misica to ponovi I sa drugom stranom inace nas je narod malo polen kako sam pisao idem u prirodu I zimi I leti sto znaci I psihicki je covek opusten ako nema bolova ja te razumem I svakoga ko ima takvih problema jer sam primao inekcije pored kicme kao za konje i kako napisa poslednje tri godine nema potrebe da idem ortopedu.

  • Mirjana

    11. april 2021 | 15:30

    Ja sam operisala kicmu u dezembru 2020 jer mi je 7 prsljen polomljen, neznam zbog cega. Punili su to kao neki specijalni gips. Nazalost bolovi se nisu smanjili. Unedjena sam da moram da ocvscujem misice na kicmi. Polako ide, al je mnogo tesko jer imam tesko reumstsko oboljenje Verujte ja sam patila od isijasa, godinama po bolnicama, kao mlada devojka. Dodjem u stranu zemlju jedan lekar mi 3x uradi Akupunkturu i godinama nemam taj problem, kao ni migrene. Sad big rado opet kod njega al je penzionisan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA