≫ 

Hrabra Tanja i dalje skuplja pare za "pametni" aparat: Sada joj možete pomoći i SMS-om da zakorača

Tanja nije u mogućnosti da sama kupi ortozu, stoga se obraća svim humanim i dobrim ljudima da joj pomognu

  • 0
Lišanin Tanja Foto: Facebook/Lišanin Tanja

Tanja Lišanin još se bori da sigurno stane na svoje noge - ona nakon teške i neizvesne operacije, koju je herojski podnela i, uprkos sumornim prognozama, preživela, ima problem sa hodanjem.

Nažalost, stanje se pogoršalo, a jedina solucija koju ima da bi prohodala jeste nabavka specijalnog uređaja sa elektronskom kontrolom.

Oda sada Tanji možete da pomognete i SMS-om preko Fondacije "Budi human".

Tanjina drama počela sa 18 godina

Neposredno nakon proslave 18. rođendana Tanja je osetila bolove u desnom ramenu, koji su se ubrzo širili na ostale delove tela. Lekari su joj pokušavali pomoći lekovima i injekcijama za bolove, ali bezuspešno.

Tanja je završila u bolnici u Čačku. Drugog dana po prijemu, Tanja je ostala bez svesti, pala je u stanje SOPORA (poremećaj svesti u kom je bolesnik kao u dubokom snu i reaguje vrlo teško) nakon čega je ostala na intenzivnoj nezi na aparatu za kiseonik. Promenila je tri odeljenja gde su pregledima i dijagnostikom pokušavali saznati o čemu se radi.

Sledi hitan transport za Beograd, gde je lekar posle nalaza magnetne rezonance dao mišljenje da je 80% u pitanju infekcija u kičmi, a 20% kancer. Posle toga, Tanja je izgubila osećaj u desnoj nozi, zatim i u levoj, osećaj u stomaku i donjem delu leđa.

Za dan je ostala potpuno nepokretna, zatim hitno operisana. Uzrok bolesti, oduzetosti tela je bila stafilokokna infekcija kičmene moždine torakalnog dela leđa. Tanja je dobila Dg. G82.1 Paraplegia spastica (spastička paraliza dva simetrična uda).

Narednu godinu dana, Tanja je provela na rehabilitaciji na Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu. Usledio je mukotrpan period privikavanja na kolica, teški fizikalni tretmani. Tanja je voljom i upornošću, uspela. Nakon godinu dana rada, uspela je prohodati, koristeći štap u levoj ruci i ortozu na desnom kolenu. Upisala je fakultet, počela živeti sama.

Na žalost, u poslednja 4 meseca joj se stanje pogoršalo. Morala je početi koristiti dve štake jer joj je hod bio nestabilan i nesiguran. Nedavno je ponovo operisala kičmu na jednoj klinici u Beogradu.

Tanja je indikovana za ortozu C-brace (prva i jedina električna ortoza inostranog proizvođača, kojom se uz pomoć tehnologije senzora upravlja fazama oslonca, pruža stabilniji i sigurniji hod uz pomoć procesora koji prima i obrađuje signale senzora i kontroliše svaku fazu hodanja u realnom vremenu).

Tanja nije u mogućnosti da sama kupi ortozu, stoga se obraća svim humanim i dobrim ljudima, da joj pomognu, kako bi joj koraci i život bili lakši. Tanji su sredstva potrebna i za specijalističke preglede i kontrole, rehabilitacije, banjsko lečenje, lekove i suplemente, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Tanji

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1018 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1018 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037916-98

Uplatom na devizni račun: 160600000103791989

IBAN: RS35160600000103791989

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Tanja Lišanin pomoć Printskrin: Budi Human

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA