≫ 

Velika humanost na Vaskrs: Mladi iz Priboja skupili više od 500.000 dinara za lečenje bolesne dece

Ovo nije prvi put da pravoslavna omladina Priboja pomaže najugroženije sugrađane

  • 1
Pribojska Banja, humanitarna akcija

Foto: A. Rovčanin

Humanitarnom Vaskršnjom tucijadom, u porti manastira u Pribojskoj Banji, uspešno je završena akcija prikupljanja humanitarne pomoći za malu Stefani Stojnić iz Pribojske Banje kako bi nastavila skupo lečenje i stala na svoje noge. Na takmičenju revijalnog karaktera, za nepunih dva sata, prikupljeno je skoro 330.000 dinara.

Kada su čuli da je roditeljima dvogodišnje Stefane Stojnić potrebna pomoć za nastavak izuzetno zahtevnog i skupog lečenja svog deteta u zemlji i inostranstvu, bilo je potrebno par sati da Bratstvo pravoslavne omladine Priboja ‘’Despot Stefan Lazarević’’ uz pomoć pribojskog sveštenstva i blagoslov Episkopa mileševskog Atanasija dođe na ideju da u duhu pravoslavlja napravi Vaskršnju tucijadu u porti manastira u Pribojskoj Banji.

- Izuzetno sam ponosan na svoje prijatelje, pravoslavnu omladinu Priboja I sve ljude dobrog srca koji su doveli svoju dečicu da učestvuju u Vaskršnjoj tucijadi koja se po prvi put organizuje na ovakav način. Bilo je preko 70 učesnika a ono što se moglo primetiti jeste da su naši najmlađi, čak i kad bi izgubili, bili srećni, ističući da je danas najvažnije biti human i pružiti pomoć kome je potrebna - kaže Marko Karadzić, jedan od članova Bratstva Despot Stefan Lazarević.

Vaskršnjom tucijadom završena je velika Vaskršnja akcija koja je trajala nepunih mesec dana. Za to vreme, Bratstvo pravoslavne omladine iz Priboja prikupilo je 440.000 dinara.

- Pomogli smo 50 najugoreženijih pravoslavnih porodica sa vaučerima od po 5.000 dinara. Dve porodice, malene Stefani Stojnić i Andree Živković pomogli smo sa po 60.000 dinara u gotovini. Preostalih 70.000 prikupili smo putem kutija koje su bile postavljene u pravoslavnim hramovima našeg grada nakon raspodele, ali taj novac biće raspoređen u narednim akcijama čiju realizaciju uskoro planiramo - ističe Isidor Novaković, poverenik Bratstva.

Ovo nije prvi put da pravoslavna omladina Priboja pomaže najugroženije sugrađane. Iza ovih mladih ljudi, koji su u Bratstvo stupili sa željom da se svako koliko toliko raduje praznicima i napravi prazničnu trpezu, već je Božićna akcija, kada su sa vaučerima pomogli 41 ugroženu porodicu.

Video: I Dejan Stanković u akciji za pomoć malom Gavrilu: Donirao novi dres Srbije sa svojim autogramom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA