Sonji otkrivena bolest koja izaziva paralizu: Hitno potrebna operacija, mama čeka prognoze lekara

Upišimo 968 i pošaljimo SMS na 3030

  • 4
Sonja Milošević, Budi human

Foto: Printscreen/Budi human

Sonja Milošević (7) se razvijala kao zdrava beba i zdrava devojčica. Sve je bilo u redu sve do septembra 2019. godine kada joj je uspostavljena ozbiljna i komplikovana bolest koja može da dovede do nepokretnosti.

Njoj je uspostavljena dijagnoza bolesti dg. Sy Guillain Barre, što je oblik polineuropatije, koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti i često dovodi do paralize.

Sonja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega.

Kao nepokretan pacijent upućena je na lečenje i rehabilitaciju u bolnicu dr Miroslav Zotović Kao posledica osnovne bolesti i atelektoze javila joj se i neuromišićna skolioza kičme do 70 stepeni.

Sonjin oporavak je stao jer ona bez operacije kičme nema mogućnost da joj se zdravstveno stanje poboljša. Ona joj je hitno potrebna i radi se u Turskoj.

- Idemo u Tursku na konzilijarni pregled 26. maja. Tamo će lekari da utvrde da li je spremna da se sada operiše ili mora još da se čeka zbog njenog celokupnog stanja, na prvom mestu zbog kapaciteta pluća. Savetovana nam je preoperativna rehabilitacija da bi što više ojačala mišiće, kako respiratorne, tako i celog tela. Na rehabilitaciji je u Crnoj Gori, ona joj prija, njeno opšte stanje se dosta popravilo. Nadamo se da će to da bude dovoljno, kako bi što pre mogla da se operiše i nastavi borbu - kaže za "Telegraf" Sonjina majka Jelena.

Do sada je sakupljeno 8,5 miliona dinara, a potrebno je da se sakupi još 4,5 miliona. Operacija se plaća unapred, a ostali troškovi biće plaćeni naknadno.

Sredstva su joj potrebna za operaciju u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, skrining za retke bolesti, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, komplikacije, halotrakciju, genetiku, banjsko lečenje, kao i za putne troškove i smeštaj, u zemlji i u inostranstvu.

Pomozimo Sonji u njenoj borbi sa ovom teškom bolešću.

Da Sonja ode na operaciju! Budimo humani!

Pomozimo Sonji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 968 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human968 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843979-06

Uplatom na devizni račun: 160600000084399652

IBAN: RS35160600000084399652

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbgd

    8. maj 2021 | 06:10

    Pomoći ćemo naravno i neka joj je sa srećom. Pitam se zašto Fond za zdravstveno osiguranje ne pošalje dete i plati operaciju. Šta se radi sa parama Fonda kad ljudi svakodnevno traže pomoć i skupljaju pare. Možda od tih para kupujemo vakcije šaljemo okolo po komšilku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA