≫ 

"U naručju moje mati spavam, sanjam da će bol stati...": Potresni stihovi za Gašu, vremena sve manje

Dečak napunio osam meseci

  • 10
Gavrilo Đurdđević Foto: Facebook/ Za Gavrilovu pobedu

Maleni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca oboleo je od spinalne mišićne atrofije. Za njegovo lečenje prikuplja se novac.

Kako su mediji preneli, do cifre koja je potrebna za najskuplji lek na svetu, deli ga još 920.000 evra.

Na društvenim mrežama se provuku i poneka fotografija, snimak, stih. Poslednje što se pojavilo na Fejsbuk stranici Za Gavrilovu pobedu upravo su dirljivi stihovi.

- U naručju moje mati spavam, sanjam da ce bol stati...

Čujem ih kako kažu: "Vremena je sve manje izgubićemo ga, pogoršava se stanje!"

Te reči ne razumem, al' mamine suze u očima vidim...

"Izvini, mama, što dobro mi nije, izvini tata, što zbog mene mama suze lije..."

Iz trena u tren, sve jače me boli, sve lošije dišem, otkazuje sve u meni...

Ali srce, mama, otkazati neće - dokle god u njemu snage ima, tebe i tatu beskrajno voleće... - stoji u objavi uz fotografiju dečaka koji je prekjuče napunio osam meseci.

Gavrilo je prvo dete za koje se od početka ove godine prikuplja novac za lečenje zolgensmom, koja košta više od 2 miliona evra. Prethodno su sa potrebnom sumom na lečenje u inostranstvo ispraćeni Sofija, Lana, Minja i Oliver. Novac je sakupljen i za Anikino lečenje, ali je terapija odložena do poboljšanja zdravstvenog stanja devojčice.

Skrining na SMA u novembru prošle godine najavljen je za početak 2021, ali do danas procedura kojom bi se već u porodilištu novorođenčad testirala na ovu tešku neuromišićnu bolest, nije uvedena. Kako su nam lekari, osnaženi odjecima konferencije na kojoj su se sastali struka, nadležni i roditelji obolele dece, davanjem bilo kog od dostupnih lekova odmah po rođenju, obolela deca bi izrasla u potpuno zdravu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    9. maj 2021 | 09:36

    Ajmo ljudi, svako koliko moze, a sigurno svako moze. Nas 900000 hiljada samo po jedan euro a sigurno mozemo mnogo vise. Za malog dasu..

  • SD

    9. maj 2021 | 11:36

    E državo!Narod skuplja novac za lečenje dece a država pravi stadione i auto puteve koji se nakon godinu dana ponovo renoviraju.Nema kraja lopovluku.

  • Mila

    9. maj 2021 | 11:28

    Ako ja svaki dan otkucam poruku za Gavrila e pa i vi SISATE PLASTICNE PEVACICE DONIRAJTE DA SE DETE SPASE. ODERKNITE SE HALJINE, SKUPOG PICA, ORGANIZUJTE SE... PA KAD STANETE PRED KAMERE DA SE JEDNOM POHVALITE NORMALNO....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA