≫ 

Mali Gaša treba da skupi novac do kraja maja: "Lekari insistiraju da Gavrilo primi terapiju što pre"

Bolnica iz Budimpešte obratila se dečakovim roditeljima sa obaveštenjem o slobodnom terminu za maj mesec

  • 7
Gavrilo Đurđević Foto: Facebook/Za Gavrilovu pobedu

Predivne krupne oči malog Gavrila Đurđevića, osmomesečne bebe iz Kragujevca koja boluje od spinalne mišićne atrofije, retke i teške bolesti, teško da su ikoga ostavile ravnodušnim. Maleni Gaša bori se od samog rođenja sa opakom SMA, a da bi dobio Zolgensmu, najskuplji lek na svetu, mora da sakupi astronomskih 2,5 miliona evra.

Kako je objavljeno na Fejsbuk grupi "Za Gavrilovu pobedu", dečakovim roditeljima obratila se bolnica iz Mađarske  sa obaveštenjem o slobodnom terminu za maj mesec.

- Naime, radi se o tome da Gavrilo može ranije da primi gensku terapiju, a lekari su izričiti u tome da on primi Zolgensmu što pre. Dobili smo poziv da to bude kraj maja, a mi to ne bismo želeli da propustimo. Bolest je takva da što se pre primi terapija, daje bolje rezultate. Ako skupimo novac da Gavrilo ode da primi terapiju sada po ovom slobodnom terminu, skratili bismo vreme primanja terapije mesec dana, možda i više - navodi se u objavi.

Gašini roditelji ističu da bi ovakvu priliku zaista želeli da iskoriste. Zbog njihovog Gavrila.

- Nadamo se da možemo za ovo kratko vreme da stignemo do toliko iščekivanog cilja. Zato vas molimo, da ovu priliku koju nam nudi bolnica iskoristimo, i da Gavrilo što pre primi Zolgensmu. Mi verujemo da možemo to da završimo do kraja maja - poručili su oni.

Gavrilova majka Nevena Đurđević rekla je za RTS da je do sada prikupljeno 1,66 miliona, ali da fali još 840.000 evra.

- To je zaista velika suma koja nedostaje, ali se nadamo da ćemo uz pomoć humanih i dobrih ljudi, uspeti da prikupimo i taj deo novca - navela je Gavrilova majka.

Strahujemo da mu se stanje ne pogorša

Nevena je rekla da je potrebno da do kraja maja imaju novac na računu da bi Gavrilo mogao da ode i da bi u junu primio terapiju.

- Gavrilo je u ovom trenutku stabilno, strahujemo da se njegovo stanje ne pogorša. Za sada je taj akt gutanja dobar, mada to ne znači da će biti dobar kroz nedelju, dve. To je kod ove bolesti nepredvidivo. Nadamo se da će ostati stabilno do primanja terapije. Mi stahujemo da će se njegovo stanje pogoršati, a da nećemo uspeti da prikupimo novac - navela je Nevena Đurđević.

Video: Gavrilo maše ručicama i igra se, uhvatio se u koštac sa opakom bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    17. maj 2021 | 09:17

    Za koronu može sve za dž a za našu decu ništa?!

  • Minaaa

    17. maj 2021 | 09:26

    Mi dajemo koliko možemo. Država ćuti važno je da oni i njihova deca uživaju sramotaaaa

  • Саша

    17. maj 2021 | 07:21

    Дајте број бар за смс

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA