Težak život samohrane majke šestoro dece: Ostavljena, obolela, ali Majina borba tek kreće

Dve najgore godine bile su kada je zbog lečenja bila odvojena od dece

  • 6
Maja Kolarski Maja Kolarski / RTS Printscreen

Posle lečenja karcinoma dojke, muž je napustio Maju Kolarski i njihovo šestoro dece. Iako je u međuvremenu pronašla privremeni dom u Begeču, selu kod Novog Sada, njena porodica živi teško, bez osnovnih uslova za život.

Maja se podvrgla lečenju karcinoma u Nemačkoj, nakon što je dobila azil u toj zemlji. Taj period pamti kao najteži, jer je bolest metastazirala, a hemioterapije je loše podnosila. Tada je deci napisala oproštajna pisma, misleći da ih više neće videti.

- Laza je tad imao tri godine, Danilo je imao pet, bili su mali, i jako su mi nedostajali - kaže Maja Kolarski, prenosi RTS.

Ističe da joj je dva meseca, kada je bila bez dece, bio najgori period u životu.

- Ne volim da plačem. Ali s verom u Boga, a stvarno verujem u Boga, shvatila sam da mi nije vreme, da tek sad krećem da se borim. Tako je i bilo, moja deca su moja vojska - ističe Maja Kolarski.

Posle uspešnog lečenja, sa porodicom je živela u Nemačkoj tri godine. Potom su deportovani u Srbiju, kada ostaje bez podrške partnera.

Navodi da je bilo problema u braku i da je trpela fizičko nasilje.

- On je bio ovde, našao je drugu ženu, u međuvremenu, prodao je našu kuću u Krajišniku i mi ostajemo bez doma - dodaje Maja.

Pre mesec dana je našla posao, ali svakodnevno brine za opstanak, jer su njeno zdravstveno stanje i šestoro dece, poslodavcima i stanodavcima do sada predstavljali problem.

- Uglavnom sam dobijala otkaze zato što ne mogu da izdržim celu smenu. Imam bolove u kostima, bole me kolena, boli me desna strana tela,  dojka je cela odstranjena. Sada imam implant - objašnjava Maja Kolarski.

Danas živi u trošnoj kući u Begeču, u koju se preselila na predlog prijatelja, jer drugih opcija nije bilo.

Maja Kolarski komšija Goran Petrović / RTS Printscreen

Kako kaže komšija Goran Petrović, u tom objektu niko nije živeo.

- Tu su bili popucali radijatori, a druge mogućnosti za grejanje nije bilo - ukazuje Petrović: - Deca su joj kulturna i ne prave neke probleme, prosto ne znam kako se bori sa svim tim troškovima oko kuće, jer su stvarno jako veliki troškovi.

Maja je uz kuću nasledila i dugove bivših stanara, koje plaća kako bi imali struje. Pomaže joj jedna prijateljica, a mnogo je više onih koji je zovu, ili preko društvenih mreža šalju poruke mržnje jer se usudila da rodi šestoro dece.

Uprkos tome, kaže da nikom ništa ne zamera, a snagu crpi iz dečjih osmeha, koliko god da joj je teško.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✍️

    21. maj 2021 | 19:25

    Svaka čast ovoj majki “Lavici” . A vama Telegrafu na objavi ove priče.🍀🍀🍀🍀👩‍👩‍👦‍👦

  • nikolas

    21. maj 2021 | 20:10

    ZENA JE HEROJ SA 6 DECE U SRBIJI KOJA IZUMIRE A NA SRBIJI I NA NAMA KOJI SMO U INOSTRANSTVU JE DUZNOST DA IM POMOGNEMO !!! OBJAVITE ADRESU !!!

  • Cro

    21. maj 2021 | 19:33

    Muzu bi trebala lekcija iz ljepog ponasanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA