≫ 

Blizanci Milica i Mihailo bore za bolje sutra: Kasne u razvoju, njihovo lečenje je kompleksan proces

Upišimo 142 i pošaljimo SMS na 3030

  • 3
Milica i Mihailo Lukić, Budi human Foto: Printscreen/Budi human

Milica i Mihailo Lukić (8) su prevremeno rođeni blizanci, čija svakodnevna borba za bolje sutra traje i danas.

Usled veoma teškog i komplikovanog porođaja majke, pretrpeli su mnogo muka, što je prouzrokovalo niz komplikacija koje su ostavile velike posledice po njih dvoje, između ostalog krvarenje na mozgu, ciste, PVL i još mnogo toga.

Milica ima mnogo dijagnoza. Velik broj lekara prati njeno stanje - fizijatar, neurolog, ortoped, oftamolog i drugi stručnjaci, ali njen najveći problem je što još ne hoda, kasni u psihomotornom razvoju za svojim vršnjacima i to joj u mnogome otežava da se uključi u normalan socijalni život.

Kako bi Milici bilo bolje, potrebni su joj svakodnevni fizikalni i neurostimulativni tretmani, operacija u Rusiji, rehabilitacije u banjama, radna terapija, nabavka ortopedskih pomagala, logoped,

defektolog, redovni MR i skeneri, nabavka vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta.

Njoj je već urađena jedna operacija kod u Rusiji i vidi se mali napredak - spustila je stopala, uz pomoć pravi korake, ali to nije dovoljno, jer su stopala i dalje deformisana, tako da ce biti potrebno još operacija u narednom periodu, kako bi se to ispravilo.

Mihailo, Miličin brat blizanac rođen je sa, po proceni lekara, jedan odsto šanse da će da preživi. Njegova želja i volja za životom je pobedila.

Posle nekoliko operacija glave i mozga, krvarenja na mozgu IV stepena, hidrocefalusa, stalnih infekcija i konstantnih epi napada, problema sa plućima, očima, operacije tromba na srcu, posle svakodnevne borbe za život posle godinu dana došao je svojoj kući.

Mihailo još ne može samostalno da drži glavicu, da sedi, da hoda, ne govori, zaostaje u psihomotornom razvoju i u potpunosti je zavisan od tuđe pomoći. 

Mihailo, takođe na sve to ima skoliozu i veliki deformitet grudnog koša, što mu u mnogome otežava disanje, ali i pored svega Mihailo je veliki borac i nikad ne odustaje.

Za njegov napredak potrebni su mu fizikalni i neurostimulativni tretmani, tretmani matičnim ćelijama, neurološki tretmani, neurohirurške operacije, pregledi i potrebne operacije očiju, rehabilitacija, radna terapija, hidro i hipoterapije, nabavka ortopedskih i drugih pomagala, logoped, defektolog, redovni skeneri, nabavka lekova, vitamina i suplemenata za jačanje, medicinski potrošni materijal.

Takođe mu je potrebna i oprema za vežbanje u kućnim uslovima sa terapeutima, jer zbog svih problema i konstantnih respiratornih infekcija, zbog kojih je često u bolnici, nije u mogućnosti da ide na terapije, jer je životno ugrožen.

Sve su ovo jako skupi tretmani koji daleko premašuju mogućnosti roditelja, zato oni mole sve dobre i humane ljude za pomoć kako bi Milica i Mihailo mogli da se nadaju normalnijem životu i boljem sutra.

Naše malo je Milici i Mihailu sve! Budimo humani!

Pomozimo Milici i Mihailu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 142 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human142 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-445285-08

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001508.6

IBAN: RS35160005400001508641

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    23. maj 2021 | 07:48

    Gde je Katarina Radivojevic.Nek uplati putne toskove, i dnevnice na njihov racum.

  • Sloba

    23. maj 2021 | 10:37

    NARODE, POMOZITE I OVOJ DECI POŠALJITE SMS NJIMA A NE ONOM B L A T U OD RIJALITA!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA