≫ 

Tereza je Marijina najbolja drugarica: "Mnogo njih sam izgubila, ne mogu i nju, treba mi u životu"

Tereza je majka dve prelepe devojčice koja od 2015. godine boluje od kancera grlića materice, U toku petogodišnjeg lečenja prošla je 2 operacije, 24 zračenja, 7 ciklusa hemioterapija i 15 terapija ciljanog zračenja

  • 0
Tereza Foto: Budi human

Da treba da se pomogne Terezi (41), koja se već šestu godinu bori sa rakom grlića materice, ukazala nam je njena prijateljica Marija. 

- Tereza je moja najbolja prijateljica, majka dve prelepe devojčice koja od 2015. godine boluje od kancera grlića materice. U toku petogodišnjeg lečenja prošla je 2 operacije, 24 zračenja, 7 ciklusa hemioterapija i 15 terapija ciljanog zračenja. Za njen oblik kancera, rak sa metastazama na plučima i jetri, u državnim institucijama više ne postoje tehnički uslovi za dalji nastavak lečenja.

Kako piše Marija, ne može ni da zamisli očaj i nemoć kada vam kažu da su uradili sve što su mogli i šalju vas kući da umrete.

- Da, bolno ali istinito. Majka sam, ne želim ni da zamislim Terezin strah i očaj u tim trenucima. U februaru se pojavio tračak nade. Saznajemo da postoji šansa na privatnoj klinici "Oncomed" u Beogradu, gde samo jedna terapija košta 80.000 dinara, bez troškova prevoza, laboratorijskih analiza, svih lekova koje pije. Zbog velikih finansijskih sredstava koji su potrebni, a ona ih nažalost nema, prijavljuje se na fondaciju Budi Human gde se sakupljaju sredstva za korisnike putem sms-a, uplata na račun - navodi Marija.

Do sada je na Terezino ime, na račun fondacije uplaćivao ko je koliko mogao, mobilni operateri novac od naplaćenog mobilnog saobraćaja, građani, privatne i državne firme.

Sve je iscrpljujuće, teško i bolno

Za ova tri meseca Tereza je uspela da uradi skener, izgura tri ciklusa po tri hemioterapije koje traju po pet, šest sati.

- Terapije su bile na sedam dana, sa pauzama između ciklusa od dve nedelje. U tim pauzama nema odmora. Tada se rade analize nekada i svakodnevno, prima krv, primaju albumini, leče se otoci, mučnine, lepe se flasteri za bolove, piju kapi morfijuma... Prisutna sam, izuzetno je sve iscrpljujuće, teško i bolno - kaže prijateljica.

Tereza je trenutno u jako teškom stanju, fizičkom i psihičkom. Zbog anemije i limfnog edema u desnoj nozi jedva se kreće i trpi nesnosne bolove. Psihički, jer stalno strepi za svoj život i brine da li će narod moći da joj pomogne u daljem lečenju. Jer kako ona kaže, nju narod leči i dokle god su oni tu i ona je. Iako tako loše, nema predaje, bori se. Izuzetno je hrabra.

Potrebna mi je, da isprati na drugarsko, da gleda polazak u peti razred

Tereza sutra počinje četvrti ciklus hemioterapija. Nažalost, samo za tu će imati sredstva. Nakon sutrašnje terapije neće imati novca na računu.

- A predstoji joj još dve i skener, plus svi propratni troškovi. Poruke, licitacije jako slabo idu, mnoge uplate se kasno proknjiže. Šta do tada... U narednom periodu će trebati minimum 200.000 dinara. Brzo će proći to vreme. Ja vas molim za pomoć. Mnogo njih sam izgubila, ne mogu i nju. Potrebna mi je, potrebna je da gleda sledeće godine polazak u peti razred, da isprati na drugarsko... Pomozite nam u ovoj našoj borbi za život - moli Marija.

Terezi možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 976 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human976 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844026-59

Uplatom na devizni račun: 160600000084404793

IBAN: RS35160600000084404793

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Tereza Trajković Printskrin: Budi human

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA