"Račun je tu, nije plaćen": Lanini roditelji moraju što pre da plate njeno lečenje u SAD, rok ističe

Ukoliko ne isplate oko pola miliona dolara što pre, svota novca koju moraju da uplate na račun bolnice iznosiće za oko 200.000 dolara više

  • 43
Lana Jovanović Foto: Facebook/Za Laninu zivotnu bitku

Račun od pola miliona dolara sa popustom, koji je napravljen u američkoj bolnici gde se lečila malena Lana Jovanović, devojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, još nije plaćen.

Lanina majka Aleksandra Jovanović objavila je na stranici "Za Laninu životnu bitku" potpunu dokumentaciju u kojoj se navodi taksativno koliko je koštalo lečenje njene ćerkice u ovoj bolnici.

Iznos: 712.000 dolara. Uz popust koji ova američka zdravstvena ustanova nudi roditeljima devojčice, taj iznos bio bi znatno umanjen i iznosio bi manje od 500.000 dolara. Ipak, za to postoji određeni rok koji ne smeju da prekorače.

- U moru pitanja kad će račun i zasto ne objavljujemo, već sam počinjala da se tresem i plačem od muke. I evo, prizvali ste ga. Račun je konačno stigao 12. jula. Račun je tu i nije plaćen. Nismo zajmili pare ni od koga jer tu sumu zaista niko nema ni da pozajmi. Pustili su nas iz bolnice jer smo mi molili da se prebacimo, znajući koliko je skupa njihova bolnica - započela je Lanina mama.

Kako je istakla, taj dug im niko neće oprostiti.

- Kao majka, nemam snage još i o tome da razmišljam... Šta bi bilo ako probijemo rok? Kad bismo izgubili popust, pa umesto 488.000 dolara, dobili da platimo 712.000? Da, dobro ste pročitali. Stvarni iznos je 712.000 dolara i tih 500.000 koje smo zacrtali je cena sa popustom koji nam bolnica daje i vezana je za rok - naglasila je Lanina mama.

- Kao roditelji, trudimo se da ovaj put ne budemo medijski ispraćeni, niti se pojavljujemo bilo gde, osim na našoj Fejsbuk stranici, jer smo svesni borbe Boškovih roditelja. Na tom putu im samo sreću želimo jer mi najbolje znamo kroz šta trenutno prolaze. Želim da zamolim sve dobre ljude da zajednički snagama pomognemo Bošku da što pre ode po lek - napisala je ona.

Aleksandra je dodala da saosećaju sa Boškovom porodicom, kao i porodicama druge dece kojima je potrebna pomoć, zbog čega žele da se uključe i njima pomognu koliko je u njihovoj moći.

- Cifra je ogromna, za nas nezamisliva i bez vas ne možemo. Uskoro ćemo dobiti i presek stanja od Fondacije Budi human, napisaćemo koliko novca nedostaje. Do sada nismo pravili presek stanja jer je sakupljanje skoro stalo. Pre dva dana smo imali samo 10 SMS poruka - navela je majka male Lane.

Iz Fondacije Budi human navode za Telegraf.rs da je dosad za dugovanje bolnici gde se lečila Lana prikupljeno oko 250.000 dolara.

Pomozimo Lani i njenim roditeljima da što pre sakupe novac:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Apel Lanine mane iz bolnice u San Dijegu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NV

    16. jul 2021 | 17:52

    Postoje mnogobrojne fondacije u USA koje pomažu u isplatama bolničkih računa. Roditelji treba da se raspitaju i obrate za pomoć. Narod u Srbiji je pokazao svoju humanost toliko puta. Lično sam uplatila svakom detetu sa računa po 2000 svaki put kad je trebalo. Mnogi ljudi više ne mogu da plaćaju. Pritisak medija je jako velik. Svi nekako kad čitamo osećamo krivicu i grizu savest za tu decu i nastavljamo da uplacujemo. Kao roditelj dvoje dece rastuzim se i pomislim “Ne daj Bože nikom, samo neka su živi i zdravi”… ali ne možemo ni mi više da guramo tolike milione ma koliko bili humani i želeli da pomognemo. Mora se pronaći drugi način, državni fondovi, velike kompanije dobijaju poreske olaksice ako uplate u humanitarne svrhe… većina naroda je već finansijski iscrpljena

  • Bojcica

    16. jul 2021 | 16:33

    Ja sam rešila da sada saljem mladom čoveku u kolicima. Njemu je potrebno 120.000 sa velikom verovatnocom uspeha. Ove cifre za mališane će se popeti oko 4.000.000, a za taj iznos mozemo da pomognemo 30-40 ljudi. Mozda je surov komentar, ali su moje težnje, posle silnih uplata ovoj decici sa specificnom bolešću sa ekstremno skupim neizvesnim lečenjem, pružim nadu i pomoć drugima. Lakse cemo usrećiti 40 ljudi, nego jedno dete. I dajte molim vas podršku i drugim osobama sa broja 3030.

  • Iskreno

    16. jul 2021 | 17:29

    Duša me moja zaboli kad čitam o ovome,a socijalni sam slučaj koji nije 5 meseci primio ni jednu jedinu socijalu zbog korone.. Dam gladnima na ulici ali za ovako nešto -nemam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA