≫ 

Sandra ima 16 godina i živi u bolovima: Ova palčica visoka je malo više od metra, a bori se kao lav

Preživela je i porodično nasilje. Otac je, kako priča majka Silvija, i testerom išao na nju i Sandru

  • 5
Sandra Đurić Foto: Privatna arhiva

Sandra Đurić je sa svojih 16 godina prošla kroz bolove i traume kakve bi i mnogi odrasli teško pregurali. Ova preslatka palčica iz Smederevske Palanke, pored teške bolesti zbog koje pati svakoga dana, preživela je i strašno porodično nasilje, a sada sa majkom živi u nemaštini i obe ih održava jedino vera da će i za njih jednom doći neki bolji dani.

Sandra pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije. Živi samo sa majkom Silvijom koja ne može da radi, jer mora neprestano da bude uz ćerku. Primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

- Sandra ima bolove svaki dan. Trenutno ima urinarnu infekciju i konjuktivitis. Zbog vode koja se nakuplja u njenom organizmu, za godinu i po dana ugojila se 16 kilograma. Epi napade ima od prošle godine. Čim ruka krene da joj vrti, ja znam da sledi serija napada. Tada joj dam bensedin i budem uz nju da joj pomognem da to što lakše preguramo - priča nam majka Silvija.

Lek koji trenutno pije ne pomaže joj mnogo, tvrdi Silvija. Sada, kaže, čekaju genetičku analizu da bi videli koja bi joj biološka terapija najbolje odgovarala.

- Ja sam već počela da skupljam novac jer su te terapije, koje će najverovatnije morati da primi u inostranstvu, jako skupe. Zato sam sa prijateljima pokrenula akciju da se pomogne Sandri. Bolest toliko brzo napreduje da se plašim da ne izgubimo još vremena na kasnije prikupljanje novca. Pored finansijske pomoći, potrebna nam je i pomoć u lekovima i namirnicama - dodaje Silvija.

Potrebni su lekovi zoloft, jurineks, kalijum alfa d3, bioderma krema i ulje, voltaren gel, naturopleks za urinarne infekcije, noplaza za želudac, magnezijum direkt.

Na pitanje kako se Sandra nosi sa svime, Silvija zastaje na trenutak da zadrži suze, i kaže:

- Ona je samo dete. Usamljena je. Htela bi da se druži, ali je zbog visine (ima malo više od metra) i debljine, deca stalno zaobilaze i ne žele da se druže sa njom - očajna je majka.

Ipak, dodaje, njena Sandra je veliki borac i ne odustaje nikada.

- Svašta je ona preživela. Gledala je kako otac kreće testerom na nju i mene. Povredio mi je kičmu, tukao me je na njene oči. Sada smo se spasile, ali moramo da živimo kao podstanari - dodaje ova žena.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

Video: Očajna Boškova majka, koji mora da skupi novac za lek za 14 dana: Imam samo dve želje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    6. septembar 2021 | 22:11

    Bože, što je medena.

  • Srki

    6. septembar 2021 | 23:13

    Kad bi se mediji vise bavili sa ovakvim stvarima, jer ima mnogo dece kojoj treba pomoc, a ne samo Koronom gde nam je vise muka od toga. Hvala Telegrafu sto cesto pise o takvoj deci.

  • Mixx

    6. septembar 2021 | 22:39

    Samo zdravlja.. ovo su muke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA