≫ 

Emil ima šansu da povrati svoj život, posle mučnih dijaliza ide na operaciju, fali mu još 5.800 evra

Emil od januara prošle godine ide na hemodijalizu, koju jako teško podnosi

  • 0
Emil Radosavljević, Budi human, transplantacija bubrega Printskrin: Budi human

Emilu Radosavljeviću (32) do 21. septembra hitno treba 5.800 evra. Njemu je u Okan bolnici u Turskoj transplantacija zakazana za danas, a bolnica mu je omogućila da troškove plati do 21. septembra.  

Emil je do sada imao dva pokušaja da dobije bubreg, jedan donor je bio otac, a drugi majka, ali, na žalost, nije uspelo. Ovoga puta Emil je sa suprugom u Okan bolnici, pronađen je par, a svi rezultati su se poklopili i porodica se nada da će biti treća sreća.

Porodica moli ljude dobre volje da podižu post, postave licitaciju ili puste SMS i unapred svima zahvaljuju na bilo kojoj vrsti pomoći.

Emil od rođenja boluje od spine bifide okulta, neurogene bešike i valvule zadnje uretre. Operacija valvule i resekcija hipetrofičnog vrata mokraćne bešike urađena je 2004. godine u Institutu za majku i dete. Već tada je prisutna bubrežna slabost.

Od novembra 2019. godine hospitalizovan je na VMA sa kreatinom 1.100. U decembru je rađena AV fistula i od 21. januara 2020. godine se nalazi na hemodijalizi, koju jako teško podnosi. Hemodijalizni tretmani su praćeni brojnim komplikacijama kao što je povišen pritisak što ograničava da se tečnost ukloni hemodijalizom. Tečnost ostaje oko srca i u plućima i time dodatno komplikuje zdravstveno stanje čestim upalama.

Zato je Emilu potrebna što hitnija transplatacija bubrega. Obzirom da se radi o krostransplataciji, koja u Srbiji nije dozvoljena, Emil je bio prinuđen da potraži zemlju u kojoj je moguće obaviti transplataciju.

Transplantacija je već zakazana na klinici u inostranstvu za koju su Emilu hitno neophodna novčana sredstva. Takođe je novac potreban i za redovne kontrole, smeštaj i putne troškove.

Emilu možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 847 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human847 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732412-57

Uplatom na devizni račun: 160600000073284422

IBAN: RS35160600000073284422

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Roditelji male Anike Manić, obolele od spinalne mišićne atrofije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA