• 0

Lekari su rekli da Mimi (6) nikad neće hodati i pričati, ali on je bio uporan: Sad mora na operaciju

Dimitrije Janikić treba da ode na drugu operaciju očiju i na korekciju hoda i govora

  • 0
Dimitrije janikić

Printskrin:Budi human

Dimitrije Janikić ima šest godina i veseo je dečak koji voli drugare, uprkos brojnim problemima sa zdravljem. Uprkos razvojnom zaostajanju značajnog stepena, operisanom kraniostenozom, operisanim strabizmom, intervencijom na testisima, ograničenim kretanjem u zglobovima, problemima sa bubrezima, malim rastom, on ne odustaje. Dimitrija čeka još jedna operacija. Lekari su rekli da nikad neće hodati, pričati i pamtiti, a on može sve to, uz mnogo truda i rada.

Dimitrije je rođen 2. februara 2015. godine u Beogradu. Na rođenju je dobio ocenu 8, zbog deformiteta oba stopala i nespuštenih testisa.

Od rođenja je kasnio za vršnjacima, i sa četiri godine po pristizanju rezultata hromozomskog testa roditelji su saznali da Dimitrije boluje od retkog sindroma delecije 10q26. Simptomi su karakteristične crte lica, blagi do umereni intelektualni invaliditet, problemi u rastu i kašnjenje u razvoju, odložen razvoj govora i motoričkih sposobnosti poput sedenja, puzanja i hodanja (neka deca nikad ne prohodaju i ne progovore) problemi sa sluhom, vidom, bubrezima, stopalima, hranjenjem, epilepsijom. Pogođene osobe mogu ispoljavati autistično ponašanje, navodi se na sajtu humanitarne organizacije Budi human.

Njegova borba je duga i teška, ali on kao i njegovi najbliži nikad neće odustati. Dimitrijeva mama se obraća svim ljudima dobre volje da im pomognu kako bi Dimitrije imao bezbrižno detinjstvo i kako bi uživao u odrastanju uz svog brata.

Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede, operacije, rehabilitacije, fizikalne tretmane, suplemente, logopedske i defektološke tretmane, za personalnog asistenta, banjska lečenja, laboratorijske analize, za ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj.

Dimitriju možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1102 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1102 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216458-09

Uplatom na devizni račun: 160600000121680147
IBAN: RS35160600000121680147
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima